24. aug
Solist: Melissa Adèle Popkema gjestet som solist for Brumundkoret.Foto: David William Øynes
 
Fylte salen med musikalmusikk
Brumundkoret framførte godbiter fra både kjente og kjære filmer og musikaler.

Publisert: 14.mai.2017 22:40
Oppdatert: 14.mai.2017 22:48

Parkeringsplassen utenfor teatersalen i Brumunddal var stappfull av biler, da klokken begynte å nærme seg seks, søndag kveld. Det var tid for konsert med Brumundkoret, og folk kom fra fjern -og nær, og i alle fall fra Brumunddal, for å høre.

Brumundkoret

Brumundkoret består av 23 sangere fra Ringsaker og Hamar. Koret øver i Veldre kirke, og dirigeres av Magnhild Korsvik. temaet for søndagens konsert, «Over the Rainbow», var musikk fra film og musikaler.

Brumundkoret har ønsket å sette opp denne typen konsert i flere år, og forventningene var høye.

-Jeg tror det er et bra tema i år, sier Elin Svenkerud Baardseth fra Moelv, i døra på vei inn i teatersalen.

Hun har hørt Brumundkoret før, og har svigermor i koret.

Over the rainbow

Brumundkoret tok seg ikke bryet med å være «rocke-sene», og gikk på scenen presis klokka seks. Summingen i det fullsatte lokalet stilnet, og koret begynte på sitt første tema: Musikk fra Grease.

Sanger fra West Side Story, Top Gun, Les Misérables, Bør Børson, Trollmannen fra Oz og andre kjente musikaler, fulgte på.

Sangerne klappet mot olabuksene i takt til musikken. Noen hadde tøffet seg med skinnjakke, andre hadde «fjollet» seg med tørklær i halsen. Det var jo tross alt musikal.

Koret benyttet seg av musikerne i Geir Villard med band, som sto for bakgrunnsmusikken. Alle i bandet hadde matchende, svarte skjorter og brillene på nesa.

Stas for salen

Kveldens solister; Melissa Adèle Popkema og Lars Erik Gråberg Fjeldseth er begge 17 år gamle, og gjestesolister for Brumundkoret. Publikum satt bakoverlent i de svarte stolene, og lyttet intenst til sangen.

Utenom applaus og tilrop fra salen, var publikum både stillferdig og fokusert på hva som foregikk på scenen i Teatersalen. Det var representanter for alle generasjoner til stede, men den eldre garde var sterkt representert, og alle så ut til å more seg.

-Jeg synes konsert med Brumundkoret er veldig koselig, og jeg har med en bestemor-jente som synger, forteller Alma Fellungstad som hadde reist hele vegen fra Lismarka, for å være vitne til «Over The Rainbow» av Brumundkoret.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke