24. aug
 
Ga blomster til dronning Sonja
Dronningen fikk en strålende mottagelse da hun ankom Kulturhuset, og blomsterpikene Tamina Ryen (3) og Irene Osayande (4) strålte etter det kongelige møtet.

Publisert: 14.mar.2014 10:26
Oppdatert: -

Dronningen fikk en varm mottagelse da hun ankom kulturhuset. Det var mange som sto samlet langs med vegen for å følge dronningen da hun tok stegene fra Kirkebakken til hovedinngangen. Dronningen fikk følge av Ordfører Morten Aspeli, fylkesmann Sigjørn Johnsen og politimester Tormod Bakke, og ved inngangen ventet kulturhusleder Durita Brattaberg sammen med kulturminister Thorild Widvey.
Det var allikevel to små jenter i matchende rød kjøle som fikk snakke mest med dronningen. Tamina Ryen (3) og Irene Osayande (4) hadde nemlig med seg blomster til dronningen.
- Nå har jeg møtt en helt ekte dronning, sier Tamina Ryen energisk like etter det kongelige møtet. De to jentene ble nok litt overrasket over all oppmerksomheten, og blitsregnet herjet da de to jentene skulle neie for dronningen.
- Det var litt rart at alle tok bilder, men vi hadde jo på oss så fine kjoler, sier Tamina stolt.
- Vi har øvd mye på å neie, og jeg syntes at vi har blitt ganske flinke, sier Irene.
De to jentene kunne også røpe at dronningen hadde vekslet noen ord undervegs i alt kaoset.
- Hun spurte oss om hva vi heter, og hva vi liker å gjøre. I tillegg sa hun at vi var veldig flotte, sier Irene.
- Men vi er jo veldig fine. Jeg syntes faktisk at vi har på oss finere kjole enn henne, sier Irene inn.
Dronningen fortsatte videre inn i biblioteket for en liten orientering om kulturhuset, og det var tydelig at hun var imponert over det hun fikk se. Det var allikevel ikke tid til en omfattende omvisning, og det tok ikke lang tid fra hun kom til hun etter hvert fant vegen inn i Kirsten Flagstad-salen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke