19. aug
JA TIL FLAG­STAD: Cato Schiøtz, styreleder i Teater Innlandet, mener Kirsten Flagstads Hus er et bra navn på kulturhuset.FOTO: REMI LAAKSO
 
Går for Flagstad
Turistsjef Tor Rullestad er ikke i tvil: Kirsten Flagstads Hus er det rette navnet på det nye kulturhuset i Hamar.

Publisert: 05.apr.2011 07:45
Oppdatert: -

Turistsjef Tor Rullestad er ikke i tvil: Kirsten Flagstads Hus er det rette navnet på det nye kulturhuset i Hamar.
Rullestad, daglig leder i Hamar-regionen reiseliv, er forsiktig med å hevde at et Kirsten Flagstads Hus vil trekke flere turister til Hamar, men han ser ikke bort fra at det kan ha noe å si.
Han mener uansett det vil være riktig å knytte Kirsten Flagstads navn enda sterkere til byen ved å kalle kulturhuset for Kirsten Flagstads Hus.
- Kirsten Flagstad er en av Norges mest kjente kvinner. Hun er blant de mest kjente operasangerne i hele verden. Hun ble født i Hamar, og i 2013 er det 100 år siden hun debuterte. Det feires med et stort jubileum.
- Hamar bør derfor løfte fram Kirsten Flagstad, slik at byen identifiseres med henne. Det å oppkalle kulturhuset etter henne vil bidra sterkt til det, mener Rullestad.

- Selv om ikke alle har et forhold til opera, tror jeg likevel navnet Kirsten Flagstads Hus vil ha appell til et bredt publikum. Kirsten Flagstad er et navn som klinger godt ute i verden også, påpeker han.
i den forbindelse kan det nevnes at Kirsten Flagstad har sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles i USA.
Det er ikke mange nordmenn forunt å ha det.
Da HA i januar besøkte Amalienborg, Kirsten Flagstads hjem i Kristiansand, fikk vi vite at det stadig kommer utlendinger, spesielt amerikanere og japanere innom, nettopp fordi de er interessert i Kirsten Flagstad.
- Et Kirsten Flagstads Hus kan bety flere turister til Hamar-regionen også, tror Rullestad.
I forrige uke ble det blåst nytt liv i navnedebatten rundt kulturhuset etter at stortingsrepresentant Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) lanserte Rolf Jacobsens Hus.
Andre typer navn, som Hamarhus ble foreslått av tidligere kvinneuniversitetsrektor Ingrid Morken. By- og bygdelistas Gunnar Brox Haugen og Sigrid Friis Ruud foreslo Kulturhuset Stemmen.
Det siste forslaget er i slekt med kulturhusnavn som Kilden i Kristiansand, Buen i Mandal, Bølgen i Larvik og Stormen i Bodø.
Rullestad vil ikke kommentere andres navneforslag, men han sier likevel at svakheten med navn som Stemmen, Kilden og Stormen er at det egentlig kan være navnet på noe som er hvor som helst.
- Derfor må vi ha mot nok til å gå for Kirsten Flagstads Hus her i Hamar, fastslår han.
EN Annen som stiller seg bak forslaget om Kirsten Flagstads Hus, er Cato Schiøtz. Han er styreleder i Teater Innlandet, som blir en virkelig stor leietaker i det nye kulturhuset.
- Kirsten Flagstads Hus er vel bra, svarer han på spørsmål fra HA om hans syn på navnesaken.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke