26. aug
Trøkk: Det var ikke plass til sceneskrekk, og ED/TC imponerte med god klang og mye trøkk.Foto: PAULA BJERTNES
 
Går for gull
Verdenspremieren for det nye ungdomskoret ED/TC ble godt overstått, med en strålende innsats av flotte ungdommer.

Publisert: 01.apr.2011 08:09
Oppdatert: -
Verdenspremieren for det nye ungdomskoret ED/TC ble godt overstått, med en strålende innsats av flotte ungdommer.

Å sette seg høye mål kan være risikabelt. Men samtidig når man jo aldri høyere enn målet. Så hvorfor ikke gå for gull, har dirigentene Thomas Caplin og Erland Dalen spurt seg. Og gull skal det bli i 2012.
Med seg på reisen har de fått noen ungdommer som tar utfordringen, og som ikke skuffet i går kveld, etter en snaue tre måneders oppkjøringsperiode.
Allerede på inngangslåten imponerte koret. Med en klar og selvsagt ungdommelig klang, fylt av pågangsmot og med god trøkk sang de seg meget overbevisende gjennom Bridge over troubled water. Det sprudlet av glede.
Det var moro å se at mange ting var på plass. Presise innsatser, god intonasjon og variert oppstilling er noen av disse. Det skal bare mangle at det er flere ting å jobbe med. Men med den ekspertise som koret har fått med seg, er det bare å slå seg løs, og ikke spare på noen ting.
Wade in the water hadde en god groove, og at entusiasmen med knipsing førte til tempoøkning er bare å regne med.
Koret presenterte et populært repertoar med pianoakkompagnement, men hadde også flettet inn a cappella-sang. An Irish Blessing, i et trestemt arrangement av Thomas Caplin, ble høytidelig og intenst utført. Med flott dynamikk i tillegg lover det godt for koret. Noen ganger var konsentrasjonen såpass på topp at det holdt på bli litt stivt, men det er jo nettopp slike ting som tar litt tid.
I går kveld hadde de med seg et spansk gjestekor, takket være Norsk Korforbund som hadde vært på tur i Spania i høst. Koret består av instrumentalister, som har sang som valgfag på konservatorium i Benidorm, og heter så mye som Coro De Ensenanzas Profesionales, Conservatorio De Benidorm.
Dermed ble det avveksling i konserten med spanske og italienske verk, framført av et lettstemt kor. Det var nesten ikke til å unngå å legge merke til en liten kvalitetsforskjell, men takket være den uhøytidelige stemningen ble begge korene like godt mottatt.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke