24. aug
først ut: Eldbjørg Hemsing er først ut i kulturhusets serie for å skape annerledes opplevelser av klassisk musikk.
 
Går nye veger med tre mini-konserter
– Mange forbinder klassisk musikk med lange kvelder i mørke saler. Men her kan du bare stikke innom, som du er, og nyte fantastisk musikk i små porsjoner.

Publisert: 12.apr.2018 08:13
Oppdatert: 12.apr.2018 09:14

Slik forklarer programansvarlig Mocci Ryen noe av bakgrunnen for den nye klassiske konsertserien i Hamar kulturhus. Eldbjørg Hemsing åpner ny konsertserie i Kulturhuset

– Ønsket med den nye serien er å gjøre klassisk musikk mer tilgjengelig for folk flest, sier hun.

– I serien «Klassiske øyeblikk» inviteres publikum til korte møter med klassisk musikk av høy kvalitet, utvalgte lørdager og midt på dagen.

Konsertene skjer heller ikke i en av de etablerte konsertsalene, men nede i galleriet i kjelleren i kulturhuset.

– Det blir et lett, avslappet, uformelt og hyggelig møte med klassisk musikk i en foreløpig lite brukt konsertarena i Kulturhuset, sier Mocci Ryen.

Målet er ifølge Ryen å tilgjengeliggjøre klassisk musikk for en større gruppe, som også er noe av grunnen til at Galleriet er valgt som konsertarena.

– Galleriet kan oppleves som en mer tilgjengelig og uformell arena enn andre scener i huset, sier hun.

Tre konserter

Konseptet med den nye konsertserien i kulturhuset er at artisten skal framføre tre ulike minikonserter på 20 minutter hver. Publikum kan velge å oppleve alle tre, eller stikke innom for kun én eller to av dem.

– Hvilke «øyeblikk» som passer deg best avgjør du selv, sier Mocci Ryen.

I pausene blir det servert forfriskninger og litt å bite i.

- Internasjonalt er det vært eksperimentert med slike former, sier Mocci Ryen. - Her til lands vet jeg ikke hvor mye som er gjort av det. Men det er vikitg å eksperimentere.

Hemsing starter

Første artist ut er fiolinisten Eldbjørg Hemsing lørdag 21. april. Hun er en av Norges fremste og mest kjente fiolinister og har opptrådt på mange av verdens mest prestisjefylte scener.

Men det er ikke bare Eldbjørg Hemsing som er booket til den nye konsertserien. Lørdag 5. mai er det duket for «Trio no Treble», en energisk trio full av liv og stemning med bratsj, cello og kontrabass.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke