19. aug
general: Vil du takket Gudbrand Skraastad for 30 års utrettelig og ulønnet virke for skisporten og Hamar som landskjent skiområde gir du ham din stemme i mesterborgeravstemningen. Vang Skiløperforenings leder og arrangementsgeneral har satt Gåsbu på kartet og har ingen planer om å legge opp. foto: Tina alnes-Jørgensen
 
Går som smurt
Gaasbu-general Gudbrand Skraastad er en mann å sette pris på.

Publisert: 06.jun.2015 19:47
Oppdatert: 06.jun.2015 19:51

Å sette pris på ham, har mange gjort før. Under NM på ski på Røros i vinter, ble Vang skiløperforenings leder og arrangementsgeneral Gudbrand Skraastad tildelt Norges Skiforbunds pokal av hedersbevisningskomiteen i skiforbundet, i 2013 fikk han Hamarprisen av Hamar formannskap, og skiløperforeningen har også blitt utropt til årets arrangør.

Nå kan herr Gåsbu, eller burde vi heller sagt Gaasbu, siden Skraastad skrives med to aaer, også bli årets mesterborger av Hammer by.

Sentrale Skraastad

Han har vært NM-general i fem norgesmesterskap arrangert på Gåsbu skiarena, tre for senior og to for junior. og dertil sentral aktør i de fem foregående. Det siste foreløpig siste var senior-NM i 2013. Han var også sentral under junior-VM på Gåsbu i 1989, og siden skiløperforeningen har lyst til å arrangere NM i 2018, er det store sjanser for at vi kommer til å bruke ordene sentral og Skraastad i samme setning mange ganger til her i byen. Han har riktig nok proklamert sin avgang et par ganger før, men som han sier; du skal ikke stole på alt som står i avisa. Dessuten har han sluttet å si det. Han vet hvor han har sin oppgave og går på igjen, slik han har gjort siden 1985. Det forteller litt at han og kona Kjersti Gundersen giftet seg på julaften i 1999, for det var den eneste lørdagen de hadde ledig den viteren, ellers var det skiforeninga som gjaldt ...

utvikles videre

Gudbrand Skraastad er framoverlent, Gåsbu skal utvikles videre, fram mot 2020 skal det bli både snøproduksjonsanlegg, lysløype og rulleskiløype.

Ildsjeler som Gudbrand Skraastad karakteriseres av idérikdom og stayerevne, han har i tillegg evnen til å sette ideene ut i livet, og dragkraft til å mange inn i sporet. Legg så til at han har gjort hele sin innsats på egen fritid og uten lønn.

– Det er så mye positivitet, og så mange ståpåmennesker som er villige til å drive klubben på dugnad, det skal vi ta vare på, sier han.

Når Ski-Norge har hedret nettopp Vang skiløperforening og med respekt ser til Gaasbu, ja for det er vel slik det egentlig bør skrives etter 30 år med Gudbrand – derav ti med ledertrøya, og innser at Hamar er et supert skiområde, er det veldig mye takket være ham. Og når alt går som smurt, med 150 funksjonærer og arrangementsmessig silkeføre, med skoleskirenn, skiskoler, klubbrenn og større arrangement, skal vi huske alt han har gjort for å sette oss på kartet. En mesterborgerkappe verdig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke