19. aug
HOVEDPERSON: Øystein Sunde står sentralt som prismottaker under Sandbeck-dagene på Rena. Her fra vinterens konsert i Brumunddal. Foto: Kristian Einang
 
Galla med Sunde som mottar pris
Sandbeckgallaen med Øystein Sunde i Åmot kulturhus onsdag 7. juni, ligger an til å bli høydepunktet under årets Sandbeck-dager.

Publisert: 23.mai.2017 19:37
Oppdatert: 23.mai.2017 19:51

Det er Øystein Sunde som er mottaker av årets Sandbeck-pris, som skal deles ut 7. juni. I anledning tildelingen gjør Sunde en konsert i Åmot kulturhus, siden det er tradisjon for at prisvinneren kvitterer ved mottakelsen.

Konsert blir det også med Levi Henriksen og Babylon Badlands. Det skjer i Åmot kirke på avslutningsdagen 11. juni.

HER kan du lese om bakgrunnen for tildelingen - og tidligere prismottakere.

– Det er en konsertforestilling om arbeidsliv, biler og ikke minst det å være en sønn som skal bli en mann, sier Tom Erik Tangen.

– Her blir det sorgmuntre tekster pakket inn i et musikalsk univers de fleste av oss gjenkjenner som rock’n roll.

Mye for unga

Ut over disse to er det hovedvekt på arrangement med og for lokalmiljøet. For Sandbeck-dagene er ikke som andre festivaler med en lang rekke av tilreisende artister. I stedet er det stor satsing på det lokale, og mye for unga.

– Det startet i 2006, forteller festivalens leder Tom Erik Tangen.

– Da var det ett arrangement. Året etter var det to. I 2008 var den første utdelingen av kulturprisen «Regnbågåbrua».

– I 2005 fikk Sandbeck-dagene en ny vinkling med særlig vekt på innslag for unger og få tilreisende artister. Dette er en profil vi fortsatt videreutvikler, sier Tangen.

Med dette har Sandbeck-dagene også funnet en form som er et resultat av arrangementets økonomi, sier Tom Erik Tangen. Budsjettet ligger rundt 60-70.000 kroner, sier han.

Påsan

Et fast innslag på festivalen de siste årene er blitt «Påsan-forestillingene, som Anne Flugstad og Frode Berntzen står bak. I år spilles disse både på Glomdalsmuseet i Elverum og på Rena, for elever i barneskolen. Her er også besteforeldrene invitert til å være med.

– Vi hopper over foreldregenerasjonen, sier Tangen.

– For besteforeldrene kjenner Sandbeck best, og ungene er interessert i å lære mer om ham.

Blant de faste innslagene er også blitt utstillingen i Galleri Alida – oppkalt etter Vidar Sandbecks mor. I år er det Trond Einar Solberg Indsetviken og Robert Khoury – som har drevet som gallerister i Løten i mange år, som stiller ut.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke