21. aug
GLAD GJENG: Ulvetanna i Dronning Maud Land er besteget og Aleksander Gamme og hans team virker å være svært så fornøyd med utført oppdrag. Foto: gamme.no
 
Gamme-leken over for denne gang
Femti dagers opptak for TV-serien «Prosjekt Dronning Maud Land» er ferdig.

Publisert: 06.feb.2014 13:11
Oppdatert: -

Lange skiturer, klatring, skikjøring, «speedriding» og basehopping er gjort unna. Nå vender Aleksander Gamme og hans team nesa hjemover fra oppholdet i Antarktis. Leken er over. For denne gang.

«Ekspedisjonslaget med Espen Fadnes, Kjersti Eide, Jonas Langseth, Ingeborg Jakobsen, Aleksander Gamme og britiske Andy Kirkpatrick lyktes i å bestige «Ulvetannas» sørrygg. Det tok teamet 12 intensive dager med klatring å nå toppen av
det spektakulære fjellet i Dronning Maud Land i Antarktis», heter det i en pressemelding fra Aleksander Gammes eget nettsted, gamme.no.

Laget brukte tolv dager på å bestige toppen, og ruten «sørryggen», som teamet fullførte, er tidligere forsøkt - men aldri tidligere gjennomført. Om jobben står det i pressemeldingen:

«Oppstigningen gikk raskt og effektivt langs faste tau som var lagt to dager i forvegen. Den symbolske, siste taulengden opp til topp-punktet fikk Andy Kirkpatrick æren av å lede. Kirkpatrick var i front på de aller fleste taulengdene og var mannen som gjorde dette prosjektet mulig. Klokken 02:30 sto alle på toppen av Ulvetanna og kunne nyte utsikten av årets første soloppgang i perfekte forhold, kaldt men klart og vindstille.»

Planen var at to av deltakerne skulle basehoppe fra fjellet. Ifølge pressemeldingen finnes her «verdens største vertikale dropp for basehopping med sine 1700 meter fra topp til isbreen på østsiden». Stormvarsel stoppet dette forsøket.

Da alle var i sikkerhet nede fra siste klatreøkta, så hadde flere i teamet holdt det gående førti timer sammenhengende.

Planen er at TV-serien skal vises på NRK til høsten - eller vinteren 2014/2015. Bak produksjonen står Fabelaktiv.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke