23. aug
NÅDDE TOPPEN: Det ble en lang økt for Aleksander Gamme og hans team på veg mot «Ulvetanna», men alle nådde opp - og kom trygt ned igjen. Foto: gamme.no
 
Gamme til topps
Aleksander Gamme og hans team nådde toppen av «Ulvetanna» (2.031 m.o.h.) i «Dronning Maud Land» mandag morgen.  

Publisert: 04.feb.2014 10:44
Oppdatert: -

Toppturen er en av flere oppgaver gjengen på seks personer gjennomfører for å kunne produsere TV-serien «Prosjekt Dronning Maud Land». Aleksander Gamme og hans team reiste til Antarktis i begynnelsen av desember, og planen er at de reiser hjemover i løpet av en ukes tid.
Til sitt eget nettsted «gamme.no» forteller Aleksander Gamme at alle deltakerne nådde toppen på «Ulvetanna», men et stormvarsel førte til at det ikke ble gjennomført noe basehopp fra toppen.
- Akkurat nå er det en veldig sliten gjeng som går med pulk tilbake til campen, fortalte Gamme til «gamme.no».
- Vi har vært oppe i 36 timer på grunn av et stormvarsel som kom litt plutselig, og på søndag bestemte vi oss for å gå løs på toppen. Vi har klatret hele natta, og alle sto på Ulvetanna klokken to mandag morgen.
Gamme fortalte at de fikk nyte årets første soloppgang fra toppen (det har vært midnattssol de siste månedene).
Han sa det var fantastiske forhold, men at det likevel ikke ble hopping fra toppen.
- På grunn av stormvarselet ble det avgjort at vi trengte alle for å pakke campen så raskt som mulig ned, så det ble ingen hopping fra toppen. Det var selvfølgelig en skuffelse for Espen og Kjersti, men vi har hatt en fantastisk tur opp og ned.
TV-serien er planlagt sendt på NRK i fire episoder høsten 2014 eller en gang vinteren 2014/2015. Produksjonsselskap for serien er Hamar-selskapet Fabelaktiv.
Ekspedisjonens deltakere er: Espen Fadnes (34) fra Molde. Bosatt i Chamonix, spesialist vingedraktflyging, Kjersti Eide (33), Bergen. Basehopper. Sykepleier. A. Gamme (37), Hamar. Kjent fra store ekspedisjoner. Ingeborg Jakobsen (38), Askøy. Teamets fotograf, med erfaring fra 71 grader nord og Amazing Race. Jonas Langseth (34), Lillehammer/Reinsvoll. Fjellklatrer - og Andy Kirkpatrick (42), England. Storveggklatrer.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke