23. aug
Ringsaker Kulturskole: Viser «Den dansende leketøysbutikken i Prøysenhuset. Foto: Ricardo foto
 
Garantert julestemning
Fra denne helga og fram til julekvelden er det tett i tett med julekonserter, juleshow og julekabareter. Den som venter på at julestemningen skal begynne å sige innpå, trenger ikke vente lenger.

Publisert: 27.nov.2015 07:40
Oppdatert: 27.nov.2015 07:53

Noe av det som preger kulturarrangementene i desember i år, er det brede førjulsprogrammet i Hamar kulturhus. Hovedvekten er på lokale utøvere, det blir mye for unga, og veldig mye er gratis. Lørdag 28. november er det åpning av arrangementsserien «Jul i kulturhuset», i sammenheng med julegrantenningen på Stortorget.

Se HAs julekalender her.

Til sammen står det 20 programposter på programmet for «Jul i kulturhuset», i tillegg til andre julerelaterte arrangement med tilreisende artister som Oslo Gospel Choir, som nå har solgt ut også ekstrakonserten, og den utsolgte MGPjr juleturné.

Kirker og Prøysen

Tradisjonen tro er det kirkene som er hovedarenaen i førjulstida, og slik er det i år også. For eksempel har Vang kirke både den klassiske julekonserten og «Desemberstemninger» med Ole Edvard Antonsen og Elisabeth Andreassen på samme helg, nærmere bestemt 11. og 13. desember.

Prøysenhuset har også et bredt sammensatt førjulsprogram. Og med over 1600 solgte billetter, blir Ringsaker Teaters «Snekker Andersen»-forestilling i Mikkelikskiskogen publikumsvinneren. Forestillingen med Eldar Vågan 10.12 og konserten med Heidi Gjermundsen Broch 13.12 vil sikkert også trekke mange til Prøysenhuset.

Gir seg ikke

Og noen gir seg bare ikke. Den lengstlevende juleforestillingen i Hamar-traktene er vel «Lussi» av Tor Karseth og Geir Willard, som første gang ble spilt i 1990, og som dermed har et 25-årsjubileum i år.

Og som alltid er forholdet mellom tilreisende førjulsartister og de lokale ganske jevnt fordel, men med klar overvekt på det lokale i antall utøvere. For dette er også anledningen for lokale artister, kor og korps til å vise seg fram i lokalmiljøene sine. Det er stor avstand mellom den klassiske julekonserten i Vang kirke og Lucky Ladies på Folkets Hus i Moelv. Men de er viktige begge to.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke