19. aug
Julenatt: Deltakere på turneen er (fra venstre) Trond Lien, Trine Rein, Gaute Ormåsen, Christian Ingebrigtsen og Frøydis Grorud.Foto: Jarle Nyttingnes
 
Gaute fra Beatles til julekonsert-turné
Etter å ha vært på turné med Beatles-låter i kulturhus i høst, drar Gaute Ormåsen nå ut på «Julenatt»-turné i kirkene.

Publisert: 29.nov.2016 20:58
Oppdatert: 30.nov.2016 06:25

Det er fjerde året på rad Gaute er med på «Julenatt-turneen», i år som i fjor sammen med Trine Rein og Christian Ingebrigtsen, samt musikerne Trond Lien og Frøydis Grorud.

Fra starten i forrige uke og fram til 22. desember skal de gjøre nærmere 50 konserter i landets kirker. På Hedmarken er det Vang kirke og Stange kirke 3.12, pluss Brumunddal kirke 4.12.

I Brumunddal er for øvrig begge konsertene utsolgt.

spesielt

– Det er veldig spesielt med Brumunddal. Vi har aldri solgt ut to konserter så fort noen gang, sier Gaute.

Så er han da også på hjemmebane i Brumunddal, med familien sin rett ved kirka.

Dagen etter går turen til Elverum kirke, der også den ene av to konserter er utsolgt.

– For min del er det aldri noen gang i året jeg gjør like mange konserter på så kort tid, sier han.

– Julekonsertene har også en helt spesiell stemning. Så juleturneen ligger nok hakket nærmere hjertet mitt enn Beatles-turneen.

Egen julesang

I fjor skrev Gaute sammen med Christian Ingebrigtsen og Trine Rein låta «Den første julenatt», som ble mye spilt på radio i fjor, og som de synger på turneen i år også. Ellers er det de kjente og klassiske julesangene som preger konserten, sier han.

Men det er ikke noe nytt album i sikte, sier han.

– Tidene har forandret seg, og det er ikke lenger så mye vits i å gi ut album. Men jeg ga ut to singler i fjor, og det er nok heller den vegen det går.

760 tilhørere

«Gaute Ormåsen har gjort sine julekonserter til en fast tradisjon, og det er mye som tyder på at også en hel haug med brumunddøler nå setter av tid for å høre byens favorittartist i aksjon under travle desemberdager.»

Slik het det i Hamar Arbeiderblad etter fjorårets «Julenatt»-konsert i kirken.

«To fulle kirker betyr at 760 mennesker var innom Brumunddal kirke i løpet av kvelden, og blant dem var det nok de færreste som forlot lokalet i skuffelse. Det er en kruttsterk trio som virkelig innfrir høye forventninger», ifølge HA etter fjorårets konsert.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke