22. aug
PÅ SCENEN I FINALEN: Gaute Ormåsen i Oslo Spektrum.
 
Gaute ser nederlaget som en seier
Gaute Ormåsen kom ikke engang til gullfinalen (de fire beste) i Melodi Grand Prix lørdag, men den tidligere Idol-helten føler seg likevel som en vinner.

Publisert: 09.feb.2013 18:22
Oppdatert: -

- Kvelden har vært veldig fin. Jeg tror at jeg er fornøyd med min egen innsats. Jeg må ta en titt på reprisene for å si det helt sikkert. Jeg tror i alle fall at jeg har gjort det så bra som jeg kunne. For meg så har det å være tilbake i Spektrum uansett vært en seier, sier Gaute til HA etter MGP-exiten.

- Elsker min egen låt

Med den falsettbaserte låta "Awake" skulle han overbevise Norges folk om at det var han som skulle videre til Malmø i mai. Ormåsen hadde for anledningen forkastet hedmarksdialekten, og klinte til på engelsk. Det satte de rundt 8.000 elleville menneskene i Oslo Spektrum stor pris på, for jubelen sto virkelig i taket da brumunddølen sto på scenen.

Som den femte deltakeren på scenen, ga Gaute Ormåsen alt under årets Melodi Grand Prix, og etter vellykket innsats var det bare å lene seg tilbake for å vente på resultatet. Desverre måtte han se seg slått denne kvelden, for konkurransen fra de andre finaledeltakerne var meget høy.

Ormåsen fikk ikke være med i gruppen på fire, som gikk videre til gullfinalen, og kvelden var med det over for brumunddølen. Det tar han med stor ro, og skryter samtidig av kveldens motstandere. Helt på toppen troner trønderen Margaret Berger med låta "I feed you my love".

- Det var fine låter som gikk videre til gullfinalen og en veldig verdig vinner. Jeg henger absolutt ikke med hodet, fordi det siste året har vært en enorm opptur for meg karrieremessig. Og så må jeg få lov til å si at jeg elsker min egen låt, fortsetter han.

- Stort å komme tilbake til Spektrum

Gaute synes MGP-deltakelsen har vært en fin erfaring.

- MGP har vært kjempefint. Det var utrolig stort å få komme tilbake til Spektrum ti år etter jeg slo igjennom som artist. Det er på en måte en seier i seg selv å få lov til å stå på denne scenen, og å konkurrere med de beste artistene. Det har vært veldig mange gode låter i mange forskjellige sjangere. Jeg har gjort det beste jeg kan. Jeg er jo bare meg uansett, og det er det ikke så lett å endre noe på. Her er alle vinnere og det er det viktig å huske på, mener artisten.

Hadde litt nerver

Få timer før det braket løs i Oslo Spektrum var Gaute Ormåsen ferdig forberedt til den store festen. Den scenevante brumunddølen måtte allikevel innrømme at nervene hadde begynt å snike seg inn i kroppen.

- Jeg pleier egentlig ikke å være nervøs på scenen, men det er liksom noe med Melodi Grand Prix, sier han før kveldens opptreden, som han gjennomførte med god kontroll midtveis i programmet.

Klar til å blåse publikum av sofaen

Etter forrige helgs suksess har det vært begrenset med tid til å finstille sin egen framføring, men Ormåsen slo likevel fast at han var ferdig forberedt til dyst på Norges største scene.

- Jeg er klar til å blåse publikum av sofaen, fortalte han HA.

Med mulighet til å representere Norge i Malmø under den internasjonale finalen, fortalte finalisten at han allerede har lekt med tanken om videre suksess.

- Jeg viser jo sjeldent følelser overfor meg sjøl, men hadde jeg fått muligheten til å gå videre for å representere Norge så hadde jeg nok gått ned i knestående, og felt en tåre eller to, sa han.

Duket for MGP-fest

Lørdag kveld er det tid for den norske finalen i årets Melodi Grand Prix. Vinneren skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Malmö i mai.

I løpet av lørdagens TV-sendte finale skal ti deltakere først bli til fire. De går inn i en såkalt “gullfinale” før vinneren kan kåres og innta scenen som Norges håp i Eurosong 2013.

Lørdagens finaleheat består av de tre beste fra hver av delfinalene som ble avholdt i Steinkjer, Florø og Larvik. I tillegg kommer en “wild card”-deltaker som er valgt ut blant dem som ikke kvalifiserte seg direkte.

Det er programlederne Jenny Skavland og Erik Solbakken som skal lose TV-publikum, artister og et forhåpentlig fullsatt Oslo Spektrum gjennom en musikalsk festaften.

Deltakerne i årets MGP-finale er: Vidar Busk, Fjellfolk, Adelén, Gromth feat. Emil Solli-Tangen, Gaute Ormåsen, Lucky Lips, Datarock, Annsofi, Margaret Berger og Sirkus Eliassen.

Følg NTBs live-oppdatering fra MGP-finalen:

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke