19. aug
PRØYSEN 2014: I går møttes disse for å jobbe fram en plan for Prøysen-jubileet 2014. Fylkesmann Sylvia Brustad, ordfører i Ringsaker Anita Ihle Steen, kultursjef Asle Berteig og investor Arthur Buchardt. Foto: Jens Erik Jensrud
 
Gave fra Buchardt
«Ringsaker kommune skal få dette huset, eller den kommunen oppnevner til å ta i mot gaven.» Det ble slått fast av Arthur Buchardt på kontoret til fylkesmann Sylvia Brustad i går.

Publisert: 01.sep.2012 08:44
Oppdatert: -

Hamar
Det nye Prøysenhuset skal bygges. Det skal åpnes 23. juli 2014. Det skal stå i nærheten av Prøysenstua. Arthur Buchardt finansierer huset. Nøkkelen skal overleveres Ringsaker kommune, eller «den kommunen oppnevner til å ta i mot gaven», for eksempel en stiftelse. Huset skal være mellom 500 kvadratmeter og 1.000 kvadratmeter. Huset skal overleveres gjeldfritt.
Det som skal være inni huset, det skal finansieres av et spleiselag. Jobben som er gjort med forprosjektet, som var tenkt i det nåværende Prøysenhuset, og som kostet tre hundre tusen, skal være en del av vurderingen som gjøres for å finne ut hva det nye Prøysenhuset skal inneholde.
Tre komiteer dannes; en hovedkomité for «Prøysen 2014», som skal ledes av fylkesmann Sylvia Brustad, en komité for innhold/kunstnerisk del (leder av komité ikke på plass) - og en huskomité som ledes av Arthur Buchardt. Den som skal lede sekretariatet er kultursjefen i Ringsaker kommune, Asle Berteig. Målet for arbeidet er at Alf Prøysens hundreårsdag skal feires over hele landet, gjennom forskjellige arrangementer, og at det nye Prøysen-huset skal åpnes på Alf Prøysens bursdag 23. juli.
I går ble pressen invitert til kontoret til fylkesmann Sylvia Brustad. Til stede var, i tillegg til fylkesmannen, Arthur Buchardt, Ringsakers ordfører Anita Ihle Steen og kultursjef i Ringsaker Asle Berteig. Alle var svært entusiastiske og optimistiske på vegne av jobben som skal gjøres med tanke på jubileet i 2014.
- Jeg er glad for å få muligheten. Jeg vet nesten ikke hva som kunne vært morsommere. Alle, inkludert meg, har jo vokst opp med Alf Prøysen - og vi har fått være med på en reise fra klasseskillet og fram til i dag, sa Sylvia Brustad.
- Det er viktig å hedre, minne og aktualisere, mente Arthur Buchardt - som understreket hvor viktig det er å bringe Alf Prøysen videre «til barn og unge og våre nye landsmenn».
Når det gjelder finansiering av huset, så gjentok Arthur Buchardt at han skal stå for den. Ordfører i Ringsaker kommune fortalte at det som var tenkt satt av til bygging av et nytt servicehus ved Prøysenhuset, cirka 6 millioner kroner, vil inngå i finansieringen - og at driftsmidler fra dagens hus også må overføres til det nye Prøysenhuset. Hun presiserte at Buchardt ikke har forlangt å få noe tilbake for sitt engasjement.
- Vi gjør dette bare av god vilje, fordi samfunnet fortjener det, sa Arthur Buchardt.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke