25. aug
Vinneren: Geir Ove Ovesens novelle «En drepende avtale», der handlingen utspiller seg i Hamar, er kåret til vinner i HAs krimnovellekonkurranse.Foto: Trond Lillebo
 
Geir Ove Ovesen til topps med kortreist påskekrim
«En drepende avtale» er tittelen på Geir Ove Ovesens bidrag til HAs krimnovellekonkurranse. Nå er den kåret til vinner.

Publisert: 13.apr.2017 08:37
Oppdatert: 13.apr.2017 08:45

Til sammen 40 bidrag kom inn. Av disse er fire av de fem beste trykket i HA de siste dagene. Nå gjenstår det bare å offentliggjøre vinneren. Og det ble Geir Ove Ovesens novelle – selv om forfatteren ikke oppfatter seg selv seg som verken en utpreget krimleser, eller krimskribent.

– Det er kanskje derfor jeg har skrevet en ganske snill variant, sier han.

Men planen synes å være dødelig nok. En Hamar-politiker har kontaktet en leiemorder, for å få tatt livet av en mann som kjenner til et feilskjær i fortida hans. Undervegs blir det rom for både jernbanedebatt og andre Hamar-fenomener.

– Jeg hadde en begynnelse, og jeg hadde en slutt. Så drodlet jeg litt med kjæresten min om det som skulle skje imellom. For jeg ville gjerne unngå de verste stereotypene, sier han.

Hele novellen kan du lese ved å klikke på lenken til høyre.

Skrivetrening

Geir Ove Ovesen fikk utgitt sin første novelle i Cappelen Damms debutant-antologi «Signaler» i 2010. Da hadde han allerede gitt ut to egne bøker: humorboka «Det er aldri for sent å snu kappa etter vinden» sammen med Stig Vaagan i 2001, og «Hamars historie – fort og gæli» i 2005.

Akkurat nå har han ikke noe nytt skriveprosjekt, men forbereder seg mer på å skrive taler til politiske møter.

– Jeg jobber skikkelig med å skrive talene, og så øver jeg meg på å framføre dem, sier han.

For om en bare leser opp det en har skrevet, er det ofte som om språket kommer i vegen.

– For meg har novellekonkurransen vært fin skrivetrening, sier han.

Hamar-handling

– Det har også vært moro å kunne legge handlingen til Hamar, enten det går på jernbanesaken eller å kunne gi et humoristisk spark til debatten om Hamars visjon.

– Men det krever at du er ganske nøye på detaljene. Er det ikke troverdig, går det ikke.

– Så jeg måtte lese meg opp på både håndvåpen og spritsmugling. Og jeg har googlet på foreldelsesfrister. For selv i så lite tekst, er det utrolig mye som skal stemme.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke