25. aug
Sting-konserten: 8.000 tilskuere sørget for 900.000 kroner i pluss.
 
- Vi må ikke gå i fella og bli overivrige nå
– Nå må vi ikke gå i fella og bli overivrige neste gang, sier Hamars kultursjef Morten Midtlien, etter at det nå er klart at Sting-konserten på Stortorget går med 900.000 i overskudd.

0
Publisert: 01.sep.2016 16:05
Oppdatert: 01.sep.2016 17:26

Konserten hadde et budsjett på rundt seks millioner kroner. Og da billettsalget tok av, ble det tidlig klart at det ville bære seg.

– Da vi solgte ut de 8.000 billettene, visste vi at det ville holde. Vi havnet omtrent der vi hadde budsjettert, sier Midtlien.

-Vi beit nok negler en stund før vi la ut billettene. Og vi gjorde ganske masse kalkyler. Men etter at salget først var i gang, var vi aldri utrygge på at det ville holde.

ingen automatikk

Med 900.000 på bok, er det ett spørsmål alle stiller, og det er hvordan dette vil avspeile seg i valget av neste års artist, for det har kommet mange forsikringer om at det vil bli ny stjernekonsert på Stortorget neste år.

– Det er klart at overskuddet av Sting-konserten vil bli plassert i et lignende prosjekt neste år, sier Morten Midtlien.

– Menn det er ingen automatikk i at vi nå skal løfte lista og få en enda dyrere artist enn vi hadde tenkt. For nå gjelder det å unngå å gå i fella og bli overivrig.

Flere billetter

Det som synes ganske sikkert, er at antallet billetter vil bli økt til neste konsert på Stortorget.

– Vi har gjort noen erfaringer som tilsier at 8.000 slett ikke er for mange på dette torget, sier Midtlien.

– Vi har ikke gjort noen vurdering ennå om hvor mange billetter som kan legges ut, men det var tydelig at med 8.000 var det fortsatt god plass, sier Midtlien, som også vil rose publikums lyst til å stille opp og være med på det som skjer.

– Publikum har vært helt fantastiske, sier han. Arrangementene har trukket tusener på titusener hele sommeren.

– Det er mye som skal klaffe når en gjør så store arrangement. Artist, tid, sted, vær – alt må klaffe, og så langt har det truffet bra, sier Midtlien.

– Men resultatet tyder også på at publikum er på tilbudssiden. Og det håper vi vil fortsette.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke