19. aug
Festklare: F.v. Pernille Østrem Kristiansen (13), Anne Engli Støldal (13), Emma Olivia Ophus (13) og Ingeborg Jorde Petersheim (13) fikk ikke med seg at det var konsert før det var for sent.
 
Gikk glipp av moroa
Snaut 300 ungdommer var på plass da Hamar kulturhus inviterte til gratiskonsert. Elevene på Børstad ungdomsskole mener at arrangørene kunne gjort en bedre jobb med promoteringen.

Publisert: 23.jan.2017 15:03
Oppdatert: 23.jan.2017 15:47

– Jeg hadde hørt noen rykter om at det var konsert, men jeg visste ikke hvem som skulle spille eller når det var, sier Pernille Østrem Kristiansen (13), og får støtte fra klassevenninnene.

– Plutselig var det veldig mange som la ut bilder og videoer på snapchat og Instagram, og det var da jeg skjønte hva jeg gikk glipp av. Det så veldig kult ut, sier Emma Olivia Ophus (13).

– Mange fikk med seg hva som hadde skjedd først dagen etterpå, sier Ingeborg Jorde Petersheim (13).

Etterlyser plakater

Mange vil hevde at 300 frammøtte er i snaueste laget når Hamar kulturhus kliner til med fire aktuelle artister og gratis inngang. Børstad-elevene mener kulturhuset kunne trukket flere ungdommer med enkle promoteringsgrep.

– Jeg tror at mye hadde skjedd hvis de hadde hengt opp noen plakater på ungdomsskolene og fått opp informasjon på tv-skjermene som er her på Børstad, sier Anne Engli Støldal (13). Ungdomsskoleeleven forteller videre at hun ikke kjenner spesielt godt til artistene som spilte, men at det ikke nødvendigvis er selve musikken som er hovedattraksjonen under ungdomskonserter.

– For meg handler det minst like mye om å ha det gøy med venner, og man glemmer nesten musikken når man har det morsomt sammen, sier Støldal.

Håper på videre satsing

Venninnene forteller at de glade for at Hamar kulturhus vil satse på byens ungdommer. De blir gjerne med på moroa i framtiden.

– Jeg håper at de fortsetter med flere konserter, sier Pernille Kristiansen. Jentene kommer med både realistiske og urealistiske forslag til drømmeartist.

– Ariana Grande er min favoritt, men akkurat det er ganske usannsynlig, sier Kristiansen.

– Madcon eller Kygo hadde vært utrolig kult, og jeg er helt sikker på at The Main Level hadde trukket veldig mange jenter. Da hadde det blitt lange køer, og det tror jeg ikke at jeg hadde orket, smiler Støldal.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke