26. aug
Anonyme alkoholikere: Joaquin Phoenix i rollen John Callahan og Jonah Hill i rollen som «Donnie».
 
Gir deg «følelsen»
Rørende, artig, søt og sprø film basert på den sanne historien og John Callahan.

Publisert: 13.sep.2018 11:43
Oppdatert: 14.sep.2018 07:39

«Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot» – det var saker det!

Filmen er regissert av Gus Van Sant, og basert på tegneserieskaperen Callahans selvbiografi.

Veien til edruelighet

Når vi møter John Callahan, sitter han i rullestol, og forteller om sin siste dag på beina.

«Jeg våkna opp den morgenen og følte meg ikke dritt enda. Jeg var fortsatt drita etter i går».

Så følger vi den festglade sprit-slurperen i hawaii-skjorte og slengbukser gjennom dagen hans, blant vakre 60 – og 70-tallsbiler i Los Angeles en gang antakeligvis i andre halvdel av 70-tallet.

På fest den kvelden møter han den kjente og kjære musikeren og skuespilleren Jack Black, i rollen som «Dexter». De krangler først over Bob Dylan, før de forlater festen i en folkevogn, for å finne «better babes», finere damer, på en fest i andre enden av byen. Det blir en skjebnesvanger kveld for de to drankerne.

Og det er nettopp dette skiftet i livet, som blir John Callahans vei til edruelighet og inn i en tegneserieverden. Callahan oppdager nemlig noe han er god til, på sin vei ut av drikkinga.

En film hvor alt stemmer

Alt stemmer så godt i «Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot». Både kamerabruken og lydbruken har gode virkemidler, som blir brukt til å underbygge både humoristiske og følsomme scener. I filmen kan man nesten høre «klumpen i halsen» på AA-møter, når filmen går i sin følsomme og sentimentale dybde – noe som skjer flere ganger i løpet av den rørende handlingen. Filmen kommer som en pakkeløsning. Man får både god humor og de store følelsene (og de kule bilene) i samme pakke.

«Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot» har det en god filmproduksjon trenger. Historien er annerledes og spennende, med utfordringene og løsningene en god fortelling trenger. Det er ekstreme tilfeller og store vendinger i filmen, men den har stadig troverdighet og blir aldri verken billig eller smålig enkel. Også har man karakterene da. Persongalleriet i filmen er full av spennende og utrolige karakterer, som farger filmen både søt og sprø.

En bedre John Callahan

Callahan har store utfordringer som han prøver å løse i filmen. Hans historie er både fascinerende, rørende, og trist – med artige innslag og fine øyeblikk.

Filmen gir deg «følelsen».

Terningkast: 6

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke