20. aug
AVGJØRENDE ÅR: – Dette er på en måte det året alt blir formet, sier Stig J. Haugen, populært kalt Unge Ferrari. Han har sluppet sine to første singler og jobber mot EP.FOTO: MAGNUS NORDSTRAND
 
Gir gass på Volum
I mars slapp Unge Ferrari debutsingelen på By: Larm. Nå er Hamar-gutten ute med en ny singel, og snart er han klar for å være headliner under Volumfestivalen.

Publisert: 19.mai.2015 13:09
Oppdatert: 19.mai.2015 13:11

Unge Ferrari, eller Stig J. Haugen som han egentlig heter, slapp sin første singel, «Hvis du vil», i mars. Den fikk god mottakelse. Fredag slapp han singel nummer to. «Vanilje» ble tittelen på oppfølgeren. Om ganske nøyaktig en måned tar Unge Ferrari med seg begge låtene til Volumfestivalen og Sound Garden i Elverum.

– Volum blir gøy. Jeg har noen kompiser som hadde fått en liten spillejobb der i fjor. Jeg snek meg med. Volum-arrangørene likte det så godt at de ville ha meg tilbake. Det er alltid gøy å komme tilbake og spille i nærheten av hjembyen, sier Oslo-baserte Unge Ferrari.

AUDITION FOR MUSIKK-NORGE

I forkant av opptredenen under By:Larm uttalte debutanten til HA at konserten ble som en audition for musikk-Norge å regne. By: Larm-konserten ble hans første store opptreden, sett bort fra noe oppvarmervirksomhet.

– Jeg synes det gikk bra. Jeg har fått mange bra tilbakemeldinger. Det er en sinnssykt kul erfaring å ha med videre. Det var godt å få en så stor start. Det var 700–800 mennesker der. Det er veldig kult å starte foran et så stort publikum, istedenfor å ha 10–15 mennesker å spille for. Man gjør sitt beste uansett, men å ha så mange å spille for gir masse energi, sier Stig J. Haugen.

Han har planlagt flere spillejobber framover. Sommeren ser visstnok veldig bra ut, og til høsten skal han på en liten turné sammen med en annen artist.

– Mer kan jeg ikke si om det, men dette lover godt til å være debutåret. Dette er på en måte det året alt blir formet, forteller Stig J. Haugen.

OPPFØLGEREN TRENGER TID

Unge Ferrari kombinerer 808-beats med melodiøs R&B i grensen mellom pop og hiphop. Oppfølgersingelen «Vanilje» ble sluppet fredag. Mottakelsen har vært noe mer lunken enn mottakelsen av debuten «Hvis du vil», men artisten selv tror låten vil vokse gjennom sommeren.

– Den nye singelen har fått litt blanda mottakelse. Den er ikke like lett å like som den første singelen. Det er en sommerhit som vil vokse, men den trenger nok litt mer tid, sier Stig J. Haugen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke