24. aug
 
Gir bort julegave-pengene og utløser dermed enda mer til kreftsaken
De ansatte ved Strand Unikorn i Moelv gir fra seg de 100.000 kronene de vanligvis mottar julegaver for – og bedriften legger ytterligere 300.000 kroner i potten. 11. august er det klart for innsamlingskonsert med Oslo-Filharmonien for Kreftforeningen.

Publisert: 09.mai.2017 17:13
Oppdatert: 09.mai.2017 17:31

Solistene for høstens konsert ved Ringsaker Prestegård ble presentert i går: Ole Edvard Antonsen og Knut Anders Sørum. Som konferansier stiller Herborg Kråkevik. Men mest oppmerksomhet på Prøysenhuset tirsdag ettermiddag fikk kreftsaken som forestillingen er bygget for. To karer fra Strand Unikorn, Moelv fikk ordet – og fortalte at dette var et prosjekt de gjerne ville bidra til:

– De fleste av oss har vel direkte eller indirekte vært i kontakt med sykdommen, og Strand Unikorn er ikke noe unntak. Vi har nå to medarbeidere som behandles for kreft, fortalte viseadministrerende direktør Svein Håvard Sørum.

400.000 KRONER

Bedriften bestemte seg for å bidra, og kontaktet samtidig de tillitsvalgte – og sammen ble de enige om å gi 100.000 kroner, som de vanligvis bruker på julegaver til de ansatte, til Kreftforeningen i anledning konsertprosjektet med Oslo-Filharmonien.

Sørum fortalte også at bedriften bestemte seg for å gi ytterligere 150.000 kroner, som de vanligvis bruker på presanger til forretningsforbindelser – og 150.000 kroner på toppen av dette – til sammen 400.000 kroner.

– Og vi ønsker også andre arbeidstakerorganisasjoner i Ringsaker velkommen til å bidra, sa tillitsvalgt Svein Åge Haugli.

Solt og rørt

Generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel takket og sa at hun var både stolt og rørt – og at hun slettes ikke tok slike initiativ og gaver som en selvfølge.

– Jeg lover at hvert et øre skal forvaltes godt, sa Anne Lise Ryel.

Lions, ved Svein Otto Hjorth, la fram sitt bidrag, som er gratis transport for personer på institusjoner – og initiativtaker og dugnads- og spleiselagsdesigner Arthur Buchardt fortalte at Sparebank 1 Østlandet bidrar med 300.000 kroner til konserten.

Buchardt tror konserten vil bidra med mer enn en million kroner til Kreftforeningen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke