18. aug
Folksomt: Hele fem gitarer var på scenen – og salen var fylt til randen da Einar Mowinckel band spilte sin hyllestkonsert til Eagles. Foto: Sigurd Arnekleiv Bækkelund.
 
Gitarfest på Gregers
Einar Mowinckel band har øvd på Eagles-låter siden august. Fredag slapp de seg løs med hyllestkonsert på Gregers.

Publisert: 18.mar.2016 22:30
Oppdatert: 18.mar.2016 22:31

– Dette er helt utrolig, sa Peter Mykleset i det han gikk på scenen og skuet ut over folkehavet på Gregers.

Sammen med de sju andre bandmedlemmene hadde han dratt fullt hus, og folk sto tett sammen for å få med seg konserten.

Einar Mowinckel band har tradisjon for å spille en hyllestkonsert på Gregers før påske. Tidligere har det vært Rolling Stones og Eric Clapton som har vært trekkplaster, men i år gikk turen over Atlanterhavet til en av 70-tallets storheter:

Den amerikanske gruppa Eagles toppet listene på 70-tallet med låter som «Desperado» og «Take It Easy». Bandet er et av de mestselgende bandene i USA. Albumet «Hotel California» solgte eksempelvis i sin tid i 32 millioner eksemplarer, og er rangert som et av tidenes beste.

Måneder med øving

Hele 33 Eagles-låter sto på plakaten fredag kveld. Da er det kanskje ikke så rart at de åtte som sto på scenen hadde øvd siden august – slik at fem (!) gitarister, bass, trommer og keyboard kunne sys sammen til en helhet.

Så har de jo på sett og vis gjort det før også, de åtte medlemmene i Einar Mowinckel band: Alle spilte i sin tid i 70-tallsband fra Hamar, og har jobbet med lignende stoff i en årrekke.

høye forventninger

Fullt hus vitnet om stor interesse både for Eagles og gutta i Einar Mowinckel band:

– Det er artig med Eagles. Selv om jeg aldri var noen kjempefan, er dette musikk jeg har hørt mye i oppveksten. Jeg håper på å få høre «Hotel California», sa Erik Schriwer i forkant av konserten.

Han var ikke den eneste som så fram til en kveld fullstappa med 70-tallsbandet:

– Einar Mowinckel band er en skikkelig god gitargjeng, og Eagles er jo noe av det store fra 70-tallet. Jeg gleder meg til å høre hver eneste en av de tretti låtene i kveld, sa Åsmund Molvik.

Konserten ble åpnet med flerstemt koring, før gitarene satte i gang «Take it easy». Bandet fortsatte med den rytmiske låta «Witchy Woman», før de gikk over til mer country-orientert musikk med «Peaceful Easy Feeling».

Deretter bar det over til «The Girl from Yesterday» fra 1994. Publikum var tydelig med på notene, og jublet mens konserten fortsatte inn i de sene nattetimer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke