19. aug
imponerte: Publikummernes oppmerksomhet var stort sett rettet mot Bjørn Berges ti fingre som lekte seg med tolvstrengeren.foto: Kristian Einang
 
Gitarmagikeren
Det var duket for en skikkelig gitarleksjon da Bjørn Berge gjestet Gregers torsdag kveld.

Publisert: 22.feb.2013 00:05
Oppdatert: -

Med en splitter ny plate i bagen, tok gitarist Bjørn Berge turen til Hamar og Gregers for å vise oss hamarsinger hvordan gitaren kan brukes.

Trives på Hamar

Berges ferske album «Mad Fingers Ball» slippes offisielt ut i dag, men artisten var selv ute etter å tjuvstarte lanseringsturneen på Gregers. Berge har tidligere sagt at han trives på Hamar, og det bør vi sette stor pris på for her snakker vi om en gitarist fra aller øverste hylle.
Berge ble tidlig anerkjent for sitt store talent, og i 1998 ble han kåret til årets musikktalent av Dagbladet. Han har vakt stor oppsikt med sine tolkinger av tradisjonell, akustisk deltablues, og debuterte sammen med Jan Flaaten på albumet «Berge/Flaaten» i 1994. Siden har Berge for det meste opptrådt alene, og med årene er han blitt en respektert bluesgitarist også i flere europeiske land.
Artisten innledet torsdagens konsert med å spille tre låter fra sin nyeste plate. uten å si et eneste ord til de frammøtte, men selv om Berge ikke var i det pratsomme hjørnet, lot han virkelig fingrene og tolvstrengeren snakke for seg.
Etter hvert ga Berge lyd fra seg også mellom sangene, og da ble det også fort klart at han storkoste seg på scenen. Spesielt moro ble det da han oppfordret til allsang, med forbehold om at publikum sang i riktig tone-art.

Gitartryllekunstner

Kveldens beholdning var allikevel artistens utrolige gitaregenskaper.
Dette var nemlig en konsert der publikum ble stående og måpe mens de stirret på en manns fingre. Slik sto vi i halvannen time, og selv om det kanskje ikke høres veldig givende ut, tror jeg ingen av dem som var til stede opplevde et eneste kjedelig øyeblikk. For Berge har viste at han har evne til å trylle med gitaren.
Man må rett og slett bli imponert over måten Berge som et enmannsband klarer å fylle et konsertlokale.
Med bein, armer og munn skapte han et beintøft og fyldig lydbilde som egentlig ikke kan beskrives, men som bør oppleves. For han er ikke bare dyktig med fingrene. Bjørn Berge mestrer også bruken av stemmen, og på sin særegne måte jobbet han seg igjennom en lang rekke med låter torsdag kveld. Mange av dem var fra hans nyeste album, men det var også mye «gammel moro», som Berge beskrev det selv.
Vi takker for torsdagens trylleforestilling.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke