19. aug
 
Gjenskaper ABBA-magi på Scandic
The Original Band Abba Tribute vil skape 70-tallsstemning på Scandic Scene 27. og 28. februar.

Publisert: 18.feb.2015 06:45
Oppdatert: 18.feb.2015 06:56

Det finnes mange tribute-band som spiller ABBAs udødelige popmusikk rundt omkring. Det er imidlertid bare ett av dem som består av originale bandmedlemmer. Nå kommer de til Hamar.

Den riktige lyden

Johan Stengård, Åke Sundquist, Mike Watson, Roger Palm og Rutger Gunnarson har alle sammen spilt med ABBA på ulike tidspunkt. De har bidratt på legendariske låter som, «Mamma Mia», «Dancing queen» og «Fernando». Da de møttes igjen for tre år siden slo det dem - ville det ikke være gøy å opptre sammen igjen? Kanskje dra på turné? Sånn ble det. Siden har de stått på store scener i flere land.

- Det er mange som spiller ?ABBA-låter, men vi vet virkelig hvordan det skal høres ut. Vi leverer den skikkelige ABBA-lyden, sier Johan Stengård.

Første stopp

Det er nettopp Stengård som er grunnen til at den første konserten i Norge legges til Hamar. Saxofonisten har nemlig opptrådt her før.

- Jeg har spilt i Hamardomen. som solist tidligere. Det er et av de vakreste konsertlokalene jeg vet om. Jeg er dessuten veldig glad i Norge og Hamar forøvrig. Det skjer mye her nå, så jeg tror det er supert å begynne her. Slår showet an, vil de sette det opp flere steder i Norge. For dette er bare begynnelsen.

- Ja, dette vil vi fortsette med. Det handler ikke om å fremme våre personlige karrierer, vi har det bare fryktelig gøy sammen på scenen. Jeg tror det synes også, sier han.

- Og hvorfor bør man få med seg dette i 2015?- Fordi dette stadig er verdens beste popmusikk, og vi leverer et velprodusert og helproft show. Det er musikk man blir glad av, musikk man kan danse til. Publikum kommer til å føle seg 20 år yngre - minst.

Helaften

Direktør på Scandic Hamar, Mona Smestad, håper publikum kjenner sin besøkelsestid.

- Det er snakk om verdenskjente musikere med et fantastisk reportoar. Vi legger opp til bespisning i forkant av forestillingen og musikk i baren etterpå. Det er med andre ord mulig å gjøre en helaften ut av det om man ønsker, sier Smestad.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke