19. aug
Evighetsmaskin: Rundt hver sving venter nye utfordringer.
 
Gjensyn med helvete
Etter mange forventningsfulle år, inviterer «Diablo III» oss tilbake til helvete. Der har det aldri vært bedre.

Publisert: 12.jun.2012 13:50
Oppdatert: -

ANMELDT AV
Helt siden «Diablo II» ble lansert i 2000, har spillentusiaster sett fram til en mulig oppfølger, og selv om ventetiden har vært lang, har den ikke vært forgjeves. Utgiveren Blizzard har gjennom en møysommelig prosess kommet fram til et spill verken de eller jeg tror vil skuffe noen.

Modernisert oppfølger

«Diablo 3» er på mange måter en modernisering av sine forgjengere. Du kan velge mellom fem ulike karakterer med forskjellige egenskaper for å nedsable fiender i alle mulige fasonger. Du kan for eksempel overvinne horder av kryp ved hjelp av barbarens brutale muskler, eller heksedoktorens forbannelser. På denne måten kan «Diablo 3» tilby utallige timer med ulike spillopplevelser.

Må være online

Hele spillet vitner om godt håndverk. Tradisjons tro mot forgjengerne styrer du figuren din rundt og angriper fiender ved å peke med musen og klikke. Klassisk spillmekanikk som har tålt tidens tann.
Undervegs i spillet plukker man opp forskjellige våpen og rustninger som man enten kan ta i bruk, eller selge via spillets innebygde auksjonshus for ekte penger. Ja, digitale våpen selges for ekte penger!
Skal jeg trekke fram noe negativt, må det være spillets krav på internett. Man må være online for å spille, selv om «Diablo 3» utmerket godt kan gjennomføres uten hjelp fra andre.

Evighetsmaskin

Motivasjonen for å fortsette spillingen ligger i å utvikle karakterens ferdighetsnivå. Etter hvert som man nærmer seg helvete, utvikler karakteren seg etter dine ønsker og når selve djevelen er nedkjempet, venter en ny vanskelighetsgrad og nye utfordringer.
På denne måten framstår «Diablo 3» som en evighetsmaskin der både sykedager og skulking fra skolen vil ligge løst i luften for mange, uten at undertegnede på noen måte oppfordrer til nettopp dette.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke