20. aug
Nye oppgaver: Første spellemannvinner, så lørdagsunderholder. Frida Ånnevik er aktuell på flere hold.Foto: Espen Solli/TV 2
 
Gjevere hver gang
– Det blir gjevere for hver gang, sier Frida Ånnevik. Søndag kveld fikk hun sin tredje Spellemannspris. Nå venter helt andre oppgaver.

Publisert: 26.feb.2018 22:26
Oppdatert: 26.feb.2018 22:31

Frida Ånnevik har en Spellemann-historikk som få kan måle seg med. I 2013 ga hun ut albumet «Ville ord», og fikk Spellemannprisen i klassen tekstforfatter for det. I 2016 vant hun Spellemannprisen for albumet «Her bor». Og søndag fikk hun prisen i viseklassen for albumet «Flyge fra».

Men hun hadde ikke forberedt seg på å få noen Spellemannpris denne gangen, sier hun.

– Jeg hadde tungt for å svelge det, sier hun. – For jeg var veldig forberedt på at jeg ikke skulle få prisen.

Trenger tid

I ettertid har hun heller ikke hatt så mye tid på å fordøye at det skjedde igjen. For allerede mandag formiddag var hun på veg til prøve på «Århundrets stemme» – den nye artistkonkurransen på TV2. Onsdag skal hun til Stange og undervise elevene sine på musikklinja. Og førstkommende lørdag er det premiere på «Århundrets stemme».

Så regner hun da heller ikke med at det blir tid til å skrive nye låter med det aller første.

– Jeg føler nok at jeg trenger litt tid til å områ meg nå, sier hun.

– Det har vært to plater på veldig kort tid, og det er ganske tappende.

– Men jeg føler også at disse siste to platene er det største, fineste og mest komplette jeg har gjort. Og jeg kjenner jeg har utviklet meg enormt gjennom arbeidet med dem.

Så om hun ikke skal ta noen pause med låtskrivingen framover, har hun heller ingen følelse av at det haster med den neste. Og hun er forberedt på å gjøre helt andre ting en stund. Noe av det er å være med på å bedrive lørdagsunderholdning på TV2. Der er hun nykommer.

Århundrets stemme

Akkurat nå er det de siste forberedelsene til «Århundrets stemme» det handler mest om. Lørdag kveld er hun tilbake på tv-skjermen, sammen med ni andre norske artister. De ti deltakerne er Nosizwe Baqwa, William Hut, Guri Schanke, Øivind «Elg» Elgenes, Chris Medina, Daniel Owen, Jannike Kruse, Eirik Søfteland, Marianne Sveen – og Frida Ånnevik. Eksperter med på skjermen er Ivar Dyrhaug og Bertine Zetlitz, og programleder er Guri Solberg. Tiår for tiår skal artistene velge låter, og seerne skal bestemme hvem av artistene som får bli med videre – helt til det til slutt står igjen én vinner.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke