24. aug
JESPERPUS: Den flotte oransje katten fra Løten er hovedperson i to lettles-bøker denne høsten.
FOTO: Einar Nymoen/Sondre Stormo
 
Jesperpus gjør seg i bokform
Jesperpus fra Løten er ute i to lettlesbøker denne høsten. Den flotte og kloke katten gjør seg absolutt i bokform!

Publisert: 03.nov.2018 09:25
Oppdatert: 03.nov.2018 09:49

Matmor Aina Stormo har samarbeidet med Hanne Kristin Rohde om de to «Min første Leseløve»-bøkene. For voksne lesere er Rohde mest kjent som krimforfatter, men her viser hun sin kjærlighet for katter og at hun faktisk kan kommunisere med barn også.

I boka «Jesperpus på skitur» får du høre historien om da Jesperpus var på skitur med matmor Aina og da mor falt og ble trøstet av pusen sin.

Bildene først

Bildene av Jesperpus som er ute på tur i skiløypa har gått verden over og var nok sterkt delaktig i at denne oransje pusen ble en kjendis. Og det er ingen tvil om at historien er spunnet rundt de flotte bildene fra skiløypa og fra toppen av sekken.

Hanne Kristin Rohde er flink til å få maksimalt ut av det bildene viser, for fortellingen i seg selv er ganske tynn. Men hun skriver korte setninger og holder ungene inne i fortellingen.

Forfatteren og matmor bruker samme framgangsmåte i boka «Jesperpus og reven», men her er fortellingen litt mer dramatisk. Historien handler om Jesperpus som på tur i Tigerskogen trolig traff på en rev som han måtte rømme fra. Pusen var utstyrt med GPS, men satte seg fast i buskaset. Heldigvis ble han funnet av matmor før reven tok han.

Denne fortellingen har mer nerve enn «Jesperpus på skitur», og her er det bilder som ikke er så kjent fra før.

Større skrift

Leseløve-bøkene er lettleste bøker med større skrift, og Jesperpus-bøkene glir godt inn. Det er slett ikke ofte at det kommer lettlesbøker med så flotte bilder. Det er for øvrig Einar Nymoen og Sondre Stormo som har tatt bildene i de to bøkene.

Det er et stort pluss at katteelskerne Hanne Kristin Rohde og Aina Stormo har laget en «Visste du at?»- avslutning i bøkene. De er også forskjellig fra bok til bok. Her kan du lese om hvorfor katter liker å være ute og jakte, om hvorfor de ikke ser like godt som oss i dagslys, og hvorfor små katter ikke bør være ute alene. Vel verdt å lese enten en er liten eller stor.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke