24. aug
vant alt: Kammerkoret Collegium Vocale fra Hamar tok hjem trippelseier under den internasjonale korkonkurransen «In ... canto Sul Garda» i Italia natt til mandag, til øredøvende applaus fra sine konkurrenter. Foto: Privat
 
Gjorde rent bord
De kom, sang og vant. Kammerkoret Collegium Vocale gjorde rent bord på den internasjonale sangkonkurransen ved Gardasjøen i helga.

Publisert: 15.okt.2013 07:50
Oppdatert: -

Mandag fløy de hjem så glade at de nesten kunne klart seg uten fly, bare svevet tilbake til Hedmarken på sangens vinger. For makan! Koret stilte opp i to kategorier under «In ... Canto Sul Garda», som samlet 38 toppkor fra hele verden til kordyst i Italia i helga. Ikke bare vant koret begge sine kategorier, folkemusikk og sakral musikk. På toppen av alt fikk korets dirigent Ketil Jule Bjørnstad Belsaas juryens spesialpris for sitt krevende, varierte og utsøkt sammensatte program.

Godfølelsen

I begge klasser sang flere kor seg til gullpoeng. Men Collegium Vocale toppet listene og fikk konkurransens to høyeste poengsummer, med 26,5 og 27,81 poeng av 30 mulige. Ingen norske kor har vunnet klassen for sakralmusikk de siste 20 årene i denne konkurransen.
- Vi hadde godfølelsen og gjorde vårt aller beste, sier Bjørnar Pedersen.
- Vi konkurrerte med en rekke gode kor, ikke minst et par tre helt utrolig gode fra Øst-Europa. Så sjøl om dirigent Ketil fikk veldig god respons fra dommerne i løpet av søndagen visste vi ingen ting før prisene ble delt ut. Da vi ble bedt om å delta på avslutningskonserten, og det som siste aktør, begynte godfølelsen virkelig å stige. Likevel ble vi nokså stumme da det viste seg at hvor mye vi hadde vunnet! Stemningen i salen var magisk da poengsummene ble lest opp. Salens jubel over Collegiums seier var øredøvende, enten korene som jublet hørte hjemme i Israel, Indonesia eller Slovenia.

Godt for sjølfølelsen

- Hva slags nytte har dere av å ha disse seirene på cv-en?
- Korsang er en relativt smal idrett. Man kommer gledestrålende hjem, men det er ikke akkurat noen velkomstkomité fra det offentlige på Gardermoen. Likevel gjør slike seire godt for sjøltilliten, for stemningen i koret. De beviser at vårt langsiktige og målrettete arbeid bærer frukt, og bekrefter klasseseieren vår i NM i fjor høst. Og så er de jo også hyggelige å ha med seg i det stadig pågående prosessen for å få støtte fra næringslivet til det arbeidet vi driver.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke