19. aug
For fjerde gang: Sangerne Trine Rein, Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen er på juletur igjen. Musikerne er Trond Lien og Frøydis Grorud, begge kjent fra Beat for beat på NRK.
 
Laget glad julestemning i vakker lyssatt kirke
«Julenatt» i Vang kirke ble godt tatt imot, selv om laget spiller på de samme strengene som før.

Publisert: 03.des.2016 20:28
Oppdatert: 04.des.2016 09:41

Det er helt klart at de har funnet en suksessformel, og nå er de godt i gang med sin desemberturné. Trine Rein er med for andre gang, mens Gaute Ormåsen, Christian Ingebrigtsen, Frøydis Grorud og Trond Lien er på tur for fjerde gang.

Det er fem flotte musikerne, med hver sine kvaliteter. Denne gangen var det Trine Rein som sørget for den glade julestemningen, og så ut til å virkelig kose segpå scenen. Det var hun som ga mest av seg selv, og reddet dermed konserten, som fort kunne ha blitt noe kjedelig uten hennes spontane bidrag.

Dans i kirken

Når det gjelder musisering er alt på det rene, men på en konsert ønsker man gjerne å bli berørt. Det tok sin tid før det skjedde. Selv om Grorud spiller aldri så vakkert på saksofon, og Trond Lien representerer et helt orkesteret med tangentene sine, ble de første låtene ikledd den samme, litt sukkersøte, musikalske drakten.

Det løsnet da musikerne skiftet rytmene, og fikk publikum til å klappe takten. En julemedley med sanger fra rund omkring i verden gjorde seg godt, og høydepunktet kom da Trine Rein slå ut håret og inviterte publikum til å bli med å danse. Likeså rørte hun mange med sin versjon av «Amazing Grace», med en liten historie om hvordan hun ble slått i bakken av Guds kjærlighet i en fortvilet situasjon, og fant følelsen tilbake i nettopp denne sangen. Her var saksofonsoloen virkelig på sin plass.

Lekent og energisk

Lien og Grorud hadde noen instrumentale innslag, og lekte seg på «In Dulci Jubilo», ved at Lien flettet i kjente julesangfraser mellom Liens fløytetoner. Dermed ble innslaget både vakker og røft og overrasket musikalsk.

Christian Ingebrigtsen holdt seg litt i bakgrunnen, men stemmen hans gjorde godt. Med den lette vibratoen framførte han noen amerikanske julesanger, samt egne verk. Heldigvis var det han som framførte «O hellige natt», og ga verket akkurat passe med energi.

Gaute Ormåsen på sin side skuffet noe. Han sang pent og pyntelig, men det ble noe anonymt. Og selv om «Romjulsdrøm» som før var med, kunne han gjerne ha gitt denne en litt mer personlig vri, nettopp for å berøre og ikke minst variere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke