19. aug
Prisen: Iren Reppen som Esther i Riksteatrets versjon av Arthur Millers drama.Foto: L-P Lorentzen
 
Gleder og griper
Det fornøyer med sin humor, rører med sin menneskelighet, men framfor alt griper det med sitt eksistensielle alvor. Tirsdag var Riksteatret i Flagstadsalen med klassikeren «Prisen».

Publisert: 10.apr.2018 22:10
Oppdatert: 10.apr.2018 22:12

Flagstadsalen var fullsatt, denne gangen også, da Riksteatret kom på besøk, med et skikkelig høydepunkt i form av Arthur Millers familiedrama «Prisen». 450 mennesker fylte Flagstadsalen på en tirsdagskveld for å nyte det tette og flotte samspillet mellom Iren Reppen, Helge Jordal, Kim Haugen og Per Frisch; fire skuespillere som sørget for at spenningen ble holdt fra første til siste øyeblikk.

To brødre har ikke sett hverandre på 16 år. Da de møtes igjen, er det for å fordele arven etter foreldrene. Samtidig er det tydelig at de har valgt hver sin veg. Den ene har valgt karriere, den andre har satset på familien.

Så hvilken pris vil de få for tingene de skal fordeles? Og hvilken pris må de betale for valgene de selv har tatt?

gjøres opp

Det skjer i New York i 1968. På loftet i en bygård er nedstøvede gamle møbler lagret. Etter 16 år skal de selges og boet deles. Nå skal alt gjøres opp.

En situasjon som mange kjenner? Sikkert. Ikke minst er delingen et utgangspunkt for å finne ut av hva som er av verdi og betydning i et liv. Hva er det som teller, når alt kommer til alt?

Bygger seg opp

«Prisen» bygger seg gradvis opp, fra den første lette stemningen, til stadig kraftigere sammenstøt. Etter hvert rystes personene sammen i et veldig crescendo. Det synes som om det meste kan skje – og det gjør det for så vidt også. Eller ikke?

For «Prisen» er ikke et stykke som fører til en avgjørende endring fra første til siste scene, snarere tvert imot. Men du verden så mye som skjer av tett dramatikk likevel. For mange hemmeligheter skal avsløres. Og ingen kan si hva som er rett og galt i valgene som er gjort. Men det sier desto mer om å være menneske.

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke