18. aug
Gurls: Med Ellen Andrea Wang på kontrabass og vokal (fra høyre), Rohey Taalah på sang og Hanna Paulsberg på saxofon.
 
Gleder seg til Hamar
Når Ellen Andrea Wang går på scenen i Hamar lørdag kveld med trioen Gurls, kan hun nesten se hematt.

Publisert: 15.feb.2019 14:29
Oppdatert: 15.feb.2019 15:37

– Dette gleder jeg meg veldig til, sier hun.

For visst er hun opprinnelig fra andre sida, nærmere bestemt Søndre Land. Men de siste årene har hun vært bosatt i Ottestad, og det har hun tenkt å fortsette med det.

Kontrabassisten Ellen Andrea Wang har flere prosjekter på gang. På AnJazz i fjor spilte hun med to forskjellige band. Hovedprosjektet er bandet hun har i eget navn. I tillegg spiller hun i Gurls, sammen med Hanna Paulsberg på saxofon og Rohey Taalah på vokal. Det er denne trioen som lørdag kveld går på scenen i Festiviteten. Og når konserten er over, kan hun bare rusle hematt over Stangebrua.

Nominert

– Gurls var opprinnelig ment som et morsomt sideprosjekt, som et avbrekk fra alt det andre, sier hun.

Men prosjektet har fått mer oppmerksomhet enn det som først var tenkt.

For en uke siden ble gruppa nominert til Spellemannspris i jazz-klassa for albumet «Run Boy, Run». I fjor spilte de på prisutdelingen. I år har de en annen rolle.

– Det er klart at en nominasjon gir ekstra oppmerksomhet, sier hun. – Det er jo en seier i seg selv.

– Og det er noe eget med Spellemannprisen. Det er jo veldig mange ulike musikkpriser her til lands. Men det spørs om det ikke er denne som henger høyest.

Appellerer

Når Gurls går på scenen i Hamar lørdag, har de også en annen grunn til å feire. Da er det på dagen ett år siden de ga ut debutplata «Run Boy, Run».

– Jeg tror det er et eller annet som appellerer til mange, sier Ellen Andrea Wang. – Kanskje har det noe med musikkgleden å gjøre, kanskje er det noe med glimtet i øyet. For vi er ikke så veldig selvhøytidelige.

«Med lekende overskudd, trillende selvtillit og med den unike erfaringen disse tre har, er de sammen både en varsom og trampefunky enhet av boblende og umiddelbar formidling med dybde», heter det i presentasjonen av konserten på Festiviteten. Om «Run Boy, Run» heter det at det er «et sjangeroverskridende heksebrygg» som spiller på kjønnsroller og normer, humor og (konfronterende) kvinnelig seksualitet. Forfriskende og skamløst, som det jo selvfølgelig burde være.»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke