22. aug
Gleder seg til å spille i hamar igjen: Damian Darlington og Brit Floyd spilte i Hamar i fjor høst. Fredag står de igjen på scenen på Scandic. De gleder seg veldig og håper at konserten i år blir enda bedre enn den i fjor. Foto: Nancy Dagata
 
Gleder seg til å spille på Scandic
Brit Floyd spilte for fullt hus på Hamar i fjor høst. Fredag står bandet igjen på scenen på Scandic. Over 800 billetter er solgt.

Publisert: 10.okt.2017 22:16
Oppdatert: 10.okt.2017 22:17

– Det har vært stor etterspørsel etter oss i hele Norge. Dette er noe av grunnen til at vi spiller 13 konserter i Norge i 2017, sier Damian Darlington som er vokalist og gitarist i Brit Floyd.

– Da vi spilte her i fjor høst, hadde vi en flott opplevelse. Publikum var bra, byen er fin, og det er trivelige folk her.

Brit Floyd ble startet opp i 2011 av Damian Darlington og har siden gjort seg gjeldende som et av verdens beste Pink Floyd-tributeband.

– Jeg startet opp Brit Floyd fordi jeg hadde lyst til å lage mitt eget Pink Floyd tributeband, og muligens gjøre det enda bedre enn de fleste andre tributeband. Jeg synes at jeg har klart det, og er veldig fornøyd med å kunne spille omtrent 150 jobber i året med Brit Floyd, sier Darlington.

Avansert Lydbilde

Pink Floyd er kjent for å ha et avansert og intrikat lydbilde.

-For meg som gitarist er det ganske vanskelig å gjenskape David Gilmours ikoniske gitarspill. Selv om det ikke er så alt for teknisk vanskelig er det allikevel mye som skal stemme for at det skal høres bra og riktig ut, sier Damian.

-Det er vanskelig å gjenskape dette lydbildet, men jeg har heldigvis god hjelp ifra flere fantastiske musikere som er med på laget. Det skader jo heller ikke at jeg har spilt Pink Floyd i godt over 20 år, sier Darlington. Pink Floyd har mange elementer, og det visuelle med konserten er omtrent like viktig som lyden. Vi har fått laget våre egne animasjoner, og vår egen film som viser samtidig som vi spiller. I motsetning til Pink Floyd som kunne spille på store arenaer, så spiller vi på litt mindre steder. Derfor er det bedre for oss å ha det visuelle på skjerm, og ikke gjøre så mye ut av det fysisk.

Lover godbiter

Mange forventer de klassiske Pink Floyd-låtene. På spørsmål om det blir noen godbiter på Hamar sier Damian at det blir nok noe uventet, men at publikum garantert kan forvente mange godlåter ifra hele Pink Floyds karriere.

– Vi spiller selvsagt de gamle gode Pink Floyd-låtene som alle kjenner til. I anledning 40-årsjubileet til skiva «Animals» så er første halvdelen av skiva inne i settet. For dem som møter opp lover vi mange godbiter, og noen små overraskelser, sier en hemmelighetsfull Damian Darlington.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke