25. aug
Imponerte: Ted Glen Extended, men vokalistsøsknene Johanne og Knut Kippersund Nesdal i spissen, løftet taket på Hamar Teater under lørdagens plateslippkonsert.
 
Glimrende Ted Glen
Ted Glen Extended tok Hamar Teater med storm under plateslippkonserten lørdag kveld.

Publisert: 13.okt.2012 22:53
Oppdatert: -

HAMAR

Det var en uformell og stemningsfull plateslippkonsert de 120 musikkglade publikummerne fikk være med på. Tross alt, det er jo ikke akkurat første gangen Ted Glen Extended spiller på Hamar Teater.  Siden 2009 har de unge talentene gått fra å være et coverband med julekonserter til selvstendige platedebutanter, med et godt knippe låter på spillelisten. Stolte og mannsterke fylte dem scenen godt, og særlig saxofonist Kasper Skullerud Værnes og gitarist Eivind Strømstad gjorde sitt beste for å stjele rampelyset fra Knut og Johanne.

Stort repetoar
Bandet brukte anledning til å spille et fulllengders konsert. Trommeslager Mats Lillehaug fikk vist at også han er en durabelig låtskriver, og publikum fikk i tillegg til EP-materialet høre flere av bandets tidligste arbeid. Eneste coverlåten i går var David Bowies "Ashes to Ashes", en låt Kippersund-Nesdal også fremførte sammen på Nor-Døsts David Bowie-prosjekt.
 
Det nye er best
Ikke alle låtene gjenstår som like minneverdige, da spesielt det tidligste materialet. Det er derimot gøy og interessant å se hvordan de har utviklet seg som musikere og band i løpet av de tre årene de har spilt sammen. "Hello", "Peter" og "Cabin Pressure" stod fortsatt igjen som de riktig store höjdarne. Lydbildet utnyttes her til det fulle, og strykerne, tverrfløyte og saksofon glir fint sammen med den litt mer rocka motparten. Johanne Kippersund hadde helt klart lenger solotid med bandet enn broren Knut, men Knut fikk allikevel vist at han er en like dyktig sanger som sin søster. De har en god og avslappet karakter på scenen, uten at de virker uinteresserte på noen som helst slags måte. Denne scenevanen gjorde plateslippseansen til en morsom og interessant konsert. De satset tungt, men viste at de gir valuta for pengene.
 
Fullengder neste
At Ted Glen Extended har en plass innen norsk musikkbransje er sikkert, men det blir krevende for dem å prestere like høyt som de nå har satt lista. Allikevel er det nok stor sjanse for at Ted Glen Extended blir et velkjent navn på neste års festival- og konsertplakater. Nå er det bare å vente på fullengderen, og håpe at resten blir like bra som dette.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke