20. aug
Stunt: Ole Edvard Antonsen klarer ikke å holde maska når Didrik Solli Tangen trakterer trompeten. 1.000 øvingstimer er mye, men ikke nok til å slå gjennom. Sølvguttene får seg en god latter.
 
Glimt i øyet hjemme
Julestemningen kom med et smil, da Ole Edvard Antonsen tok Didrik Solli Tangen med seg hjem.

Publisert: 21.des.2013 06:05
Oppdatert: -

- Han hadde planer om å overnatte i telt på juleturneen, noe jeg fikk avverget i siste liten, påsto Didrik Solli Tangen.
Tonen mellom ham og Ole Edvard var meget jovial, de to ble jo tross alt godt kjent i de fem ukene de faktisk lå i telt under innspillingen av «71 grader nord», noe som ga konserten det lille ekstra.

Garantert julestemning

Så snart Ole Edvard Antonsen satte an sin første tone var stemningen der. Det er noe helt eget med trompetklangen, og i hvert fall med Antonsens rene stil. Det er ingen forsiring, alt er klokkeklart og rett fram. Det blir høytidelig, men samtidig sørger Antonsen for en munterhet når han viser fram sin spilleglede.
Stemningen steg betraktelig da Ole Edvard oppfordret Didrik til å hente sin trompet. For det viste seg at Didrik hadde blitt inspirert av sin venn og begynt å spille han også. Selv om 1.000 timer øvingstid er noe å skryte av, er det ikke til å stikke under stol at instrumentet krever mye mer enn det. Temaet fra Askepott ble dermed et artig innslag blant alle juletonene.

Stjernelag

Sølvguttene hører julen til, og det er like stort hver gang de viser seg i Vang kirke. De sang bedre enn noen gang, og solistgutt Einar Waldrop på «Stille Natt» var et gedigent høydepunkt.
Det var et lurt valg å ta med «O helga natt», når først et slikt stjernelag var samlet. Bandet på sin tur kom best til sin rett i låten «Vidda». Med drivende trommer i bunn kunne Antonsen sveve over kompet med sin nordisk inspirerte melodi.
«Alleluja» brakte overraskelser, også for musikerne. Spontane Didrik ba dirigenten Fredrik Otterstad å ta over fra andre vers. Det var flott å høre Otterstads flotte røst, og enda flottere å se samspillet mellom Didrik og Sølvguttene. Smilet satt løst hos guttene da han begynte å dirigere dem. Det var slike innskytelser som sørget at konserten framsto som nytt, selv om det er femte gangen Ole Edvard er på juletur.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke