23. aug
kommunikasjonsproblemer: Det oppstod komplikasjoner da Dorothea Skammel hadde problemer med å forstå Adolf Purkteigens Furnesdialekt. FOTO: uNNI kRISTIANSEN
 
Glitrende jubilant
Furneskoret glitret på alle måter fra scenen i Teatersalen i Brumunddal i går kveld.

Publisert: 01.feb.2013 12:41
Oppdatert: -

Hele Furneskoret glitret i sølvskimrende stoffer, paljetter, strass og Svarovzkykrystaller. Men selv om de var pyntet til trengsel, greide sølvstrupene fra Furnes å overstråle all glitter og glamour med strålende prestasjoner på scenen.
Furneskoret har som slagord «Det lille ekstra». I anledning jubileet har de jaktet på det særegne i Furnesbygda og ikke minst, hva er egentlig «det lille ekstra»?

KJÆRLIGHETSERKLÆRING

Jubileumsforestillingen ble på mange måter en kjærlighetserklæring til Furnes, bygda der de bor, lever og synger.
Furneskoret sang sterkt, flott og vakkert under ledelse av dirigent Heidi Granlund. De sang om kumlokk fra Furnes og potetplukking. De sang om småfugler og naturen. De sang om kjærlighet. De viste oss «det lille ekstra» med stor sangglede og musikalitet. Selv om koret hadde fått hjelp av profesjonelle krefter til forestillingen, kom de mange solistene fra korets egne rekker.
Ove Røsbaks nyskrevne og gamle tekster, illustrert av vakre bilder fra Furnes, dannet en skimrende rød tråd gjennom forestillingen. Musikerne Frode Berntzen, Vegar Ellevseth og Skjalg Lidsheim løftet forestillingen med eminent tonefølge til koret, og hadde dessuten flere flotte instrumentalinnslag.

HUMORISTISK

Men Furneskoret er mer enn en sangglad gjeng med sølvstruper. De har flere talenter. Sammen med regissør Jonas Kippersund har koret lekt fram mange herlige sketsjer om furnesingen, presentert med humor og selvironi. Kippersund har lagt vekt på å ta ut det store gjøglerpotensialet i koret, og det har han virkelig greid, blant annet i den fantastiske sketsjen der gamle Adolf Purkteigen støter på tv-stjernen Dorothea Skammel oppstår det i alle fall store kommunikasjonsproblemer. Og i sketsjen om «fellesslakteren», den fryktede skoletannlegen på Kylstad for en generasjon eller to siden.

FLERE FORESTILLINGER

Gikk du glipp av forestillingen i går kveld, har du likevel mulighet til å oppleve Furneskorets festforestilling. Lørdag blir det to forestillinger til i Teatersalen i Brumunddal. God fornøyelse.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke