19. aug
Populære: Damenes Aften er klare for en ny runde med julekabaret. Denne gangen i Teatersalen. Foto: Bjarte Ytre-Arne
 
Gloheite kordamer
En måned før premieren har Damenes Aften allerede solgt 1.200 billetter til årets julekabaret «Edel Årgang».

Publisert: 03.nov.2016 22:43
Oppdatert: 03.nov.2016 23:48

– Det er lagt ut 1.800 billetter fordelt på seks forestillinger, og i år spiller vi én forestilling mer enn vi pleier, forteller dirigent i Damenes Aften, Erland Dalen. Årets kabaret, «Edel Årgang», er den 17. i rekken siden oppstarten i 1999.

Vanvittig interesse

Etter flere suksessfulle år på Hamar Sagbladfabrikk, har koret flyttet hele førjulsfesten til sentrum og Teatersalen i Hamar Teater, og nå tyder alt på at de har fått med seg publikum på lasset.

– Selv om det har blitt en tradisjon for mange å gå på disse kabareten våre, ser vi ikke på det som noen selvfølge at det skal selge så bra hvert år. Og at såpass mye er solgt før vi har annonsert noe som helst, er jo helt vanvittig, sier Dalen.

Knut Faldbakken har vært en sentral del av julekabareten siden begynnelsen, og forfatteren har fått sin naturlige plass også i årets forestillingen. Komiker Bjørn Kleiven, som debuterte under fjorårets kabaret, er tilbake med både velkjente og nye karakterer.

– Nytt av året er at publikum har fått være med å på å stemme fram en sang, og resultatet av avstemmingen vil bli presentert på kabareten.

– Ellers blir det som vanlig et skråblikk på aktuelle hendelser i Hamarregionen, Knut Faldbakken deltar i kjent driv og Ansgar, mannen til Kjerinnga hass Ansgar, prøver seg nok en gang i storbyen, forteller Dalen.

Motiverende

Damene i Damenes Aften er strålende fornøyd med den store publikumspågangen.

– Det er innmari motiverende at det er så mange som følger oss såpass tett, og som er så interessert i det vi gjør, forteller Pia Kristine Bekkeli, markedsansvarlig i Damenes Aften. Dirigent Erland Dalen forteller at årets julekabaret blir en miks av korsang, solister og verbale krumspring

– Musikalsk blir det en hyllest til edle årganger og edle artister pluss en avsluttende del hvor julens musikk får dominere, forteller Dalen.

Forestillingens husband består av Tom Larson på trombone, Kjell Arne Engen på saxofoner, Terje Kola på trompet, Ole Petter Hallan på trommer, Morten Strypet på bass, Fred Dalbak på gitar og Erland Dalen som kapellmester og dirigent for Damenes Aften.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke