20. aug
 
God Eldar, dårlig lyd
Vågan og Welo opptrådte med en kruttsterk blanding av god musikk og morsomheter, torsdag kveld. Det var bare synd at lyden var så dårlig …

Publisert: 06.des.2018 21:45
Oppdatert: 06.des.2018 21:48

Torsdag kveld kom Eldar Vågan til Prøysenhuset, for å «legge smørsida tel». Vågan hadde med Tor Welo, som kompanjong og akkompament. De to har spilt sammen i Vazelina siden Welo ble tatt inn i bilopphøgger-varmen i 1990, og de skulle holde to konserter i Prøysenhuset torsdag kveld.

«Import og Export»

Etter å ha ønsket velkommen personlig i døra med sitt signatur-glis, kom Eldar Vågan på scena, hvor han og Welo satte showet i gir med boogien «Bomull i øra».

Prøysenpris-vinneren skulle spille både nye og gamle selvskrevne låter, samt Prøysen og Sandbeck-viser – både «import og export», som han sa.

Men da Eldar Vågan la smørsida tel, var det ikke bare spelling som sto på menyen.

Musikk og morsomheter

Mellom kjente og kjære numre som «Det beste i livet er gratis» og «Sven Torsell», eller for eksempel en ny låt om «oppblåsbare Barbara», fleska Eldar Vågan til med morsomheter i fleng.

Historiene og vitsene trilla ut av kjeften på gitaristen, som fikk salen til å skratte seg skjeve.

Når Eldar Vågan legger smørsida tel, sier det seg selv at det blir smør på flesk, på matolje, på motorolje. Det var altså utrolig artig og levende i Prøysenhuset.

Men det var dessverre et skår i gleden …

Bra show med dårlig lyd

Formidlingen kan være så god som bare det, men når lyden er skikkelig dårlig, så blir ikke konserten fullkommen.

PA-anlegget på Prøysenhuset skurra vondt når Vågan eller Welo dro til i intensitet – særlig vokalt.

Til tider låt det som om man spilte ei vinylplate med spiker istedenfor stift.

Hvem som hadde skylda for dette, er ikke relevant. Trubadurene styrte lyden selv fra scena, men fikk aldri stilt seg godt nok inn. Det var nok anlegget på Prøysenhuset som var sprengt, tror jeg -uten å konkludere med hva og hvem som er syndebukken. Eldar utbringe en skål for de hvesende PA-høyttalerne, og gjorde det beste ut av situasjonen.

Vågan og Welo leverte halvannen time med alle tiders musikk og historier. Riktig trivelig og intimt var det på Prøysenhuset! Det er altså på grunn av lyden, at terningen må knipe igjen litt. Neste gang Vågan legger smørsida tel, er nok lydproblemet løst, og da vil det nok være godt i både bøtter og spann, uten noen lekkasjer.

Man antar at Vazelina-kara ringte bilopphøgger Paulsen for en real høytaleropphøgging etter de to konsertene - for høyttalerne var virkelig høggeklare.

TERNINGKAST: 4

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke