21. aug
Børning: Med Anders Baasmo Christiansen i hovedrollen. Vil det bli høstens publikumsvinner i Hamar?Foto: Erik Aavatsmark
 
God høst i vente
Med bilfilmen «Børning» 13. august og «Beatles» 29. august som høstens første norske premièrefilmer, har Hamars kinosjef Espen Jørgensen god tro den norske filmhøsten.

Publisert: 12.aug.2014 12:49
Oppdatert: 12.aug.2014 12:52

Minst ti norske filmer skal vises på Hamar kino i løpet av høsten. Og Espen Jørgensen er ikke i tvil om at «Børning» med Anders Baasmo Christiansen kommer til å bli den best besøkte av dem.

- Vi har allerede solgt masse billetter, sier Jørgensen. Og ettersom kinotaket skal bli i orden igjen før premièren, er det all grunn til å vente storinnrykk.

Filmen har for øvrig fått premiere på en onsdag, i stedet for vanlig premièredag på fredag. Men det skjer at enkelte amerikanske storfilmer også får onsdags-premierer, så Espen Jørgensen ser ikke bort fra at det dreier seg om en smitte-effekt.

Beatles

Filmen «Beatles», basert på Lars Saabye Christensens roman av samme navn, har premiere 29. august, og også til denne er det forventninger om et stort publikum. «Beatles» er først og fremst en oppvekstroman om fire Oslo-gutter av 1951-årgang, og deres liv og miljø fra midt på 1960-tallet og fram til begynnelsen av 70-tallet.

Romanen ble en bestselger i utgivelsesåret 1984, og romanens enorme popularitet har naturlig nok vært med på å skape høye forventninger til filmbesøket.

Komikk på travbanen

12. september er det klart for norgespremière på komedien «Jakten på Berlusconi». Også den vurdert som en mulig publikums-trekker, ikke minst takket være skuespillere som Atle Antonsen, Morten Ramm, Henriette Steenstrup, Bjørn Floberg, Jon Øi-garden, Odd-Magnus Williamson og Edward Schultheiss. Regis-sør er Ole Endresen, også betegnet «Norges ukronede komikonge», med ting som Kong Curling, Lilyhammer, Team Antonsen og Etaten bak seg. Handlingen åpner med at den smålubne travkusken Bjarte ikke lenger får de gode hestene, og må ty til uærlige grep for å betjene gjelda. Et mislykket dopingforsøk ender med kidnapping av premiehesten Berlusconi.

ullmann og Strindberg

Spranget er stort fra Atle Antonsen og Ole Endresen til Liv Ullmann og August Strindberg. Men så stort er det, for «Frøken Julie» har premiere 12. september, basert på Strindbergs drama og med Liv Ullmann som regissør.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke