24. aug
Julestemning: F.v. gitarist Jon Anders Narum, Knut Anders Sørum og hammondorganist Iver Olav Erstad spilte for to fullstappede saler i Prøysenhuset.
 
God jul med Prøysen
Det har vært et begivenhetsrikt år for Knut Anders Sørum. Torsdag kveld tok han en velfortjent juleferie med to konserter i Prøysenhuset.

Publisert: 22.des.2016 21:37
Oppdatert: 22.des.2016 22:00

– Det er veldig stas å spille den siste konserten før jul her i kveld, sier Knut Anders Sørum.

Torsdag kveld var han på plass i Prøysenhuset sammen med gitarist Jon Anders Narum og Hammondorganist Iver Olav Erstad, og samtlige 215 seter var besatt under begge konsertene.

– Nå har jeg vært på en lang turné med Nora Jabri og Lewi Bergrud, og det var veldig moro å spille noen låter med Jon Anders og Iver, sier den populære sangeren.

Sørum har selv gitt ut et album med egne Prøysen-tolkinger, og artisten forteller at han har et nært forhold til Prøysen og hans verker.

– Jeg har spilt her før, og det er alltid stas å komme hit til Præstvegen, sier han.

Eventyrlig høst

I høst var han med i det populære tv-programmet «Stjernekamp», og artisten fra Skreia ble raskt en publikumsfavoritt. Etter å ha imponert gjennom flere uker sto han igjen som vinneren av programmet, og Sørum forteller at han fremdeles ikke har klart å summe seg helt etter høstens eventyr.

– Det har vært veldig hektisk, og jeg har vel egentlig ikke rukket å sette meg ned for å tenke over alt som har skjedd ennå, sier han.

Noen uker etter seieren ga han dessuten ut sitt fjerde album i form av «Audiens 1:1», og Sørum forteller at han nå skal ut på en omfattende lanseringsturné.

– På nyåret skal jeg på ut en turné med mitt eget stoff. Jeg har booket rundt 70 spillejobber, sier han.

fikk julestemning

Programmet varierte mellom julelåter, Prøysen-låter og Prøysen-julelåter, og publikum fikk høre klassikere som «Julekveldsvisa», «Romjulsdrøm», «Jørgen hattemaker», «Spelldåsen» og «Mitt hjerte alltid vanker». Med stappfull sal ble det god stemning i Prøysensalen, og Gina Gubberud og Anne Torunn Lien var blant dem som virkelig storkoste seg under torsdagens konsert.

– Dette var kjempebra. Han har en helt spesiell stemme. Vi var også på konsert under juleturneen hans, så vi henger i hælene på’n, sier Lien.

– Han er god til å synge Prøysen – til tross for at han er totning, smiler Gubberud.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke