24. jul
 
God stemning i Kvennstugua
365 mennesker var på plass da Kvennstuguteatret framførte det nyskrevne sommerspillet "I skuggen ta krigen".

Publisert: 10.jun.2016 21:40
Oppdatert: 10.jun.2016 21:39

- Denne gjengen er så flinke. De leverer på topp år etter år, sier Nina Stikholmen Pedersen. Hun og mannen Svein Arve Pedersen var blant de 365 menneskene som var på plass da Kvennstuguteatret inviterte til premièreforestilling i vakre omgivelser i Vallset.

Amatørskuespillerne i Kvennstuguteatret trekker tusenvis av mennesker til den naturlige amfiet år etter år, og for mange av de frammøtte har sommerspillet utviklet seg til å bli en fast tradisjon.

- Dette er en helt unik plass med naturlige og vakre omgivelser. Vi prøver å få med oss forestillingen hvert år, sier Svein Arve Pedersen. 

«I skuggen ta krigen» er skrevet og regissert av Johanne Margrethe Kippersund Nesdal, som selv har deltatt i Kvennstuguteatret i en årrekke. Forestillinger tar for seg tilværelsen på Vallset-bygda under 2. verdenskrig, og hvilke forandringer krigen førte med seg i Vallset. Matbonger, propaganda, blendingsgardiner og en uendelig rekke ulike forbud. Unntakstilstanden betød store forandringer i hverdagen for datidens vallsetinger, og folket reagerte på ulike måter. Like aktuelt som tyskernes inntog var den norske motstandsbevegelsen, og publikum fulgte nøye på de kreative planene som ble lagt for å spenne bein på okkupasjonsmakten.

- En skikkelig historietime, og det er lett å leve seg inn i handlingen her på Kvennstugua, konkluderer Svein Arve Pedersen. 

Se bilder fra fredagens premièreforestilling øverst i saken. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke