21. aug
I Symfoni: Med en mengde gamle slagere fra Vålerenga Symfoniorkester fikk vi en herlig start på årets Under Brua festival.
 
God tone under brua
Brua var pyntet til fest, og med sjenerøse værguder fikk vi en meget god start på årets Under brua-festival.

Publisert: 23.aug.2013 23:41
Oppdatert: -

- Et herlig arrangement, men synd at ikke flere velger å ta turen, fastslår publikummer Miriam Bøe under fredagens kveld.
Rundt 100 hadde møtt opp på den første dagen av årets Under brua-festival, men det var fortsatt en jevn strøm med mennesker på veg inn da klokka var ti. Under Brua festivalen åpnet litt uoffisielt med fengselskonsert tidligere i uka, men det var først på fredag at arrangementet virkelig kunne begynne.

Det var Vålerenga Symfoniorkester som åpnet hele showet. De skulle opprinnelig gå på scenen klokka ti, men etter et par praktiske problemer var det de som endte opp som første band. Det var litt synd, for vi fikk se et Osloband som leverte et herlig show foran et meget glissent publikum. Selv om symfoniorkesteret kun besto av fem musikere denne kvelden, fikk vi servert en rekke gamle slagere som bandet tolket på sin helt særegne måte.

Herlig under brua

Litt senere på kvelden var de gamle traverne i Holy Shit som tok over stafettpinnen, og det politisk aktive bandet leverte sitt budskap med tunge riff og høye skrik.

På det tidspunktet begynte publikum sakte, men sikkert, å tusle innover festivalområdet, og da klokka passerte ti var det en brukbar folkemasse som sto samlet under brua.

HA møtte en gjeng med blide damer rett før Terje Nordgaarden skulle gå på scenen, og de syntes det var helt ypperlig å tilbringe kvelden under brua.

- Helt betatt

- Dette er så trivelig. Her har vi en festival som skiller seg litt ut, og jeg er fast gjest her år etter år, forteller Marit Bye. Venninnene Elisabeth Rugsveen, Miriam Bøe og Sigrid Langseth Ottersen nikker bekreftende.

- Jeg ble helt betatt da jeg besøkte festivalen for første gang i fjor. Med kunsten som omringer festivalområdet, scenen som står under ei bru, og all pynten som settes opp blir resultatet en helt spesiell festival, sier Miriam Bø.

Litt senere på kvelden gikk stemningen i taket da Terje Nordgaarden fant vegen til scenen, og det var tydelig at mange av publikummerne hadde pekt seg ut akkurat den konserten som kveldens høydepunkt.

Kvelden ble avsluttet av Mungolian Jet Set, og man kan anta at stemningen ikke akkurat dabbet av utover natta.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke