25. aug
 
Godbiter uten tema

Publisert: 14.jun.2017 07:29
Oppdatert: 14.jun.2017 07:29

Nå som Kirsten Flagstad har forsvunnet fra 100-lappen er det meget flott at hun fremdeles har sin egen festival på Hamar kommende helg. Denne gangen har festivalen verken et tydelig tema eller en festivalartist, men ønsker først og fram å løfte fram unge, lovende artister. «Mestermøte langs Mjøsa» blir avløst av «Unge Mestere». Den unge Flagstad engasjerte selv unge lovende sangere som stipendiater. Dermed er det en spennende inngang, selv om linken til opera ikke er helt åpenlys.

Lørdag kveld starter det for alvor med opera, med «Drømmer i natten», hvor hele fire sopraner vil presentere en del av kjernerepertoaret til Kristen Flagstad. De er framtidige sangstjerner fra Norge, Hellas og Spania. Det blir samtidig et nærmere bekjentskap med sopranen Turid Karlsen, som vil lede konserten, og som er ansatt som en av festivalens kunstneriske ledere fra høsten av. Kanskje hun vil gi en pekepinn om hvordan festivalen vil utvikle seg etter hvert? Det er uansett en lovende konstellasjon for en konsert!

Den populære Operapub er et innslag som hjelper godt til å avmystifisere opera som «vanskelig». Det blir kanskje ikke like lekent som da «Ung Opera» nærmest herjet på Gregers, men det er i hvert fall lovet en uhøytidelig framføring med humor. Festkonserten på Stortorget gir et gjensyn med Trondheim Symfoniorkester samt et knippe norske operastjerner, alle med internasjonal anerkjennelse. Det i seg selv burde være nok til å fylle torget, vær eller ikke vær.

Seteropera på Målia er et meget sprekt valg, og det blir spennende å se hvor mange publikummere som vil finne vegen dit. For selv om det blir litt omstendelig, ved at en de siste 3 km må velge mellom å gå, sykle eller trille, så får en vel energien tilbake av å oppleve nettopp den lystige «Elskovsdrikken», en komisk opera sunget av norske operastjerner.

Årets avslutningskonsert er heller av beskjeden art. Sopranen Isa Katharina Gericke vil framføre noe av Flagstads repertoar utenom de store operarollene, et konsept som ligner mye på det som har blitt brukt til Flagstad Minnekonserter. Og selv uten en tydelig profil, og få internasjonale stjerner, ser det ut at årets festival frister med mer enn nok godbiter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke