24. aug
 
Gøy med Prøysen for både store og små
Prøysenfestivalen er i full gang, og mange trekker til Prøysenland for å bli med på moroa.

Publisert: 09.jul.2017 09:42
Oppdatert: 09.jul.2017 12:35

– Her er det veldig gøy, stråler Emil Rognerud Løberg (7) og Jon Kristian Mælum (8). I følge med Nan Rognerud Løberg og Siren Skog hadde kompisene hadde tatt turen fra Hamar til Rudshøgda og årets Prøysenfestival. 

Mange aktiviteter

En vanlig dag under Prøysenfestivalen begynner naturligvis med barnetime for de minste, og huset i Kusvea var tettpakket med små og store sangglade festivalgjengere. Like etterpå var det klart for måråskaffen ved Prøysenstua. Der fikk publikum både kaffe, moccabønner og prøysenstubber med Kristine Lundsbakken. Deretter gikk det slag i slag med allsang, snekkerverksted, teaterforestilling og mandre andre aktiviteter. Det er mildt sagt mye å finne på i Prøysenland. 

– Vi har snekret trebåt, spist pannekaker, hilst på dyrene, lekt i lekerommet og løpt rundt omkring, sier Emil Løberg fornøyd.

Fengende for alle 

Fornøyde var også festivalens voksne deltagere. 

– Det som er fint med denne festivalen er at de sørger for å fenge både små og store. Måråskaffen var nok like flott for barna som den var for oss, sier Nan Løberg. Hun er klar på at det er viktig å ta del i  det som skjer i nærområdet. Spesielt når det dreier seg om en festival i Prøysens ånd. 

– Prøysen kan brukes i både sorg og glede. Jeg fikk Prøysen av mine foreldre, og det er viktig å bringe tradisjonene med Prøysen videre.

– Vi sørger for å ta turen til Prøysenhuset både på sommeren og til jul, sier Løberg, som er fornøyd med at Prøysenfestivalen nå arrangeres gjennom hele juli.

– Det er bare fordeler med det. På den måten har enda flere mulighet til å ta del i festivalen. 

–Det er utrolig profft gjort å gjennomføre dette programmet hver dag, og de har med seg utrolige flinke folk, sier Løberg. 

Mål om å trekke 7.000

Etter en rolig start på årets festival håper daglig leder på Prøysenhuset, Marie Beate Rise, at besøkstallene tar seg opp etter hvert.

– De første dagene var det litt stille, men i løpet av de siste dagene har antall besøkende virkelig tatt seg opp. Nå er vi der vi ønsker å være, sier Marie Beate Rise. Hun forteller at de på en god dag trekker rundt 250 mennesker til programmet som finner sted på dagtid. 

– Vi jobber etter for å skape de gode opplevelsene. Opplevelser som er litt annerledes enn det du får i andre parker, sier Rise. arrangørene fra Prøysenhuset har satt seg et mål om å trekke 7.000 mennesker i løpet av festivalen som varer til og med 30. juli.

– Her skjer det mye på dagtid, men vi er selvsagt veldig spente på hvor mange som kommer til konsertene vi arrangerer senere i juli. 

– Nå gleder vi oss til fortsettelsen, sier hun. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke