25. aug
Grisen og Ulven: Tom Styve og John Nyutstumo i rollen som grisen og ulven. Forestillingen «Se! Jeg Fant!» tar for seg kjente eventyr og inkluderer barna i en morsom teaterlek.
 
Gøyalt og spennende
Med forestillingen «Se! Jeg Fant!» har Teater Innlandet lykkes med å skape en spennende og inkluderende barneforestilling.

Publisert: 27.jan.2018 17:26
Oppdatert: 27.jan.2018 17:28

Tom Styve og John Nyutstumo er i hovedrollene som henholdsvis Broder Grimm og Asbjørn Moe. Broder Grimm blir i denne forestillingen framstilt som en gris, mens Asbjørn Moe blir framstilt som en ulv. Sammen forteller de kjente og kjære fortellinger med en ny vri. De passer på at barna blir inkludert og også at det voksne som er med får en liten dose humor i samme slengen. Med seg har Grimm og Moe en stor eventyrkiste full av rekvisitter som de bruker flittig. Det er gøy for barna når de selv får være med opp på scenen og ta del i eventyrene som spilles ut.

basert på kjente eventyr

Innledningsvis blir fortellingen om pannekaka fortalt. Barna selv får være med å snurre pannekaka, mens Tom Styve tar på seg rollen som de pannekaka møter på veien. Det spares ikke på humoren, og det er tydelig at dette er en forestilling som er laget for å ikke bare få barna til å le, men også de voksne. Latteren sitter løst når Styve i rollen som Gasse Vasse gjør en parodi på Eyvind Hellstrøm, og avslutter sekvensen med replikken: «Jeg er ikke gassen din».

Videre får vi høre og oppleve historien om de tre små grisene som skulle bygge seg hus. Her prøver ulven å framstille seg selv i et godt lys med å si at han bare skal spise litt mat sammen med grisen, men barna og grisen avslører ulvens slue plan.

Rødhette og ulven

Den siste historien som blir fortalt er historien om Rødhette og ulven. Det starter på kjent vis med at Rødhette møter på ulven. Ulven overbeviser rødhette om å gå og plukke blomster på en eng, slik at ulven skal kunne få gå og spise bestemor. Rødhette på sin side har en plan om at ulven ikke skal få spise bestemor, og kler seg derfor ut som både nissen, en hare og tornerose for å få ulven til å sakke ned. Det går omsider slik som det tradisjonelt gjør og hele historien ender godt. Det er allikevel de morsomme innslagene av nye karakterer som gjør dette til en morsom og spennende teaterlek for barna.

Denne teaterleken er en sann glede for de yngste, og er også morsom for de eldre. Etter to forestillinger i Hamar lørdag spilles den også i Brumunddal den 10. februar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke