23. aug
 
Grei start på Under Bruafestivalen
Under Bruafestivalen feirer i år tiårsjubileum. Publikum var litt seige med å komme seg innenfor portene fredag kveld, men da de mest populære artistene gikk på scena, var det god stemning.

Publisert: 22.aug.2015 00:36
Oppdatert: 22.aug.2015 00:40

– Det har alltid vært litt seigt fredagskvelden, men i morgen venter vi cirka tusen publikummere, informerer festivalkoordinator Jan Egil Løvbak.

– I kveld er det vel omkring 350 her, men i morgen spiller Chris Thompson og Mads Eriksen band. Da blir det bra med folk.

De som var møtt opp for å få med seg starten på festivalen fredags kveld kunne kose seg med gamle slagere fra bandet Mager Trøst. De holdt trøkket oppe mens folk tuslet inn på området.

Artisten Zia gjestet også festivalen fredag kveld. Hun har i mange år hatt base både i USA og Australia, men spiller denne høsten en rekke konserter i Norge. Hun spilte et spennende sett under brua, i et mystisk og spennende landskap.

Rockegruppa Dugg slapp også til med ett sett, og fikk publikum med på allsang på siste låta.

Større plass

Utenom musikken har det også vært tradisjon for utstilling av kunst på festivalområdet. I anledning årets jubileum har det blitt viet større plass til denne delen under brua, og med eget telt og skulpturlandskap var kunstnerne godt representert.

– Det hele starta med en visning av mobilbilder på lerret inne i en hytte, forteller Knut Nordby, som er kunstner og sjef for årets utstilling. Sammen med Bjørg Sveum har han samlet 12 kunstnere som stiller ut sine verk.

Både ute på festivalområdet og inne i teltet kunne publikum vandre og beundre mange forskjellige verk, og Nordby kunne også opplyse at det var mulig å kjøpe kunsten.

ubudne gjester

Utover på kvelden fredag var det en del plagsom mygg under brua. Tre som ikke lot seg bemerke av det var Anne Signe Schriwer, Eva Stårvik og Tore K. Stårvik fra Ottestad.

– Vi er nok herda vi, kunne de tre smile i kor.

De var blant mange som hadde funnet seg et bord der de kunne nyte musikken.

– Ypperlig størrelse på en festival, koselig og intimt, kunne Schriwer slå fast.

– Men vi er her for å se hovedartisten Mormor og de 8.000 Ungene, forteller Eva Stårvik.

Det var det også mange andre som var. Den populære gjengen fikk de fleste som hadde møtt opp til å trekke frem til scenen for å nyte et spinnvilt sceneshow under brua.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke