19. aug
 
Se «HAs grill Hai School»
Grillsesongen er i gang for fullt. På HATV vil Hai Hang og Rune Steen Hansen gi deg oppskrifter og grilltips gjennom flere episoder i sommer.

Publisert: 24.jun.2016 08:56
Oppdatert: 24.jun.2016 13:19

Denne sommeren vil du få muligheten til å utvide grillrepertoaret ditt.

Se første episode av «HAs grill Hai School» i vinduet øverst.

HAs Rune Steen Hansen har fått med seg kokken Hai Hang som gjennom sommeren skal gi deg sine grilloppskrifter i serien som har fått navnet «HAs grill Hai School». De to fyrer opp grillen på Ridabu og gir deg tips som vil sette en ekstra spiss på grillopplevelsen i de kommende ukene. Hai er selv glad i å fyre opp grillen på varme sommerkvelder. – Jeg griller så fort jeg har muligheten til det, og er det fint vær, er det grilltid for min del, forteller han.

Starter enkelt

I første episode, som du kan se på HATV i dag, starter de med hamburgere og pølser. Steen Hansen, som selv har smakt seg gjennom Hais oppskrifter, anbefaler folk å prøve disse neste gang det skal grilles.

Se burger-oppskriften nederst i saken!

– Vi starter med det enkle som de fleste legger på grillen, nemlig hamburgere og pølser. Selv om det er enkelt, gjør Hai maten utrolig god. Jeg får vann i munnen når jeg snakker om det, sier Steen Hansen.

Mulig for alle

Utover i serien vil det komme oppskrifter på ulike ting som kan legges på grillen. Blant annet vil det bli helstekt indrefilet og lammekarré. Men man trenger ikke være en mester på kjøkkenet for å lage maten som presenteres.

– Det er lett å gjøre det. Oppskriftene blir lagt ut sammen med hver episode, sier Steen Hansen, og lover at det blir minst fem episoder av serien gjennom sommeren.

Episodene vil bli lagt ut på h-a.no hver fredag.

Det er ikke bare Hais kokkeegenskaper som gjør at det er verdt å følge med på serien, skal vi tro Steen Hansen.

– I tillegg til å lage god mat er Hai en trivelig fyr. Da blir det også god stemning, sier han, og legger til at han selv også er glad i å lage mat og grille.

Så skal du invitere til grillfest de nærmeste ukene, kan du få tipsene du trenger her.

HAs Hai-School-burger

4 burgere á 200 gram

800 gram kjøttdeig/karbonadedeig med 20 prosent fett

4 fedd hvitløk (hakkes)

1 ts timian

2  ts salt

½ pepper

3 spiseskjeer barbequesaus

1 spiseskje maisennamel

Alt dette blandes godt før du lager fire like store burgere.

Tilbehør:

Salat

Løk

Tomat

Coleslaw

Barbequesaus (pensles på burgeren)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke