26. aug
Contrazt: Ute på jobb, med Gro Anita Johansen i sentrum.
 
Gro Anita og Contrazt i MGP
Dansebandet Contrazt, med Gro Anita Johansen fra Ilseng som vokalist, står for et av årets 11 bidrag til den norske finalen i Melodi Grand Prix. Finalen finner sted i Oslo Spektrum 14. mars.

0
Publisert: 21.jan.2015 18:00
Oppdatert: 21.jan.2015 18:01

For første gang siden 2005 sendes MGP-finalen uten innledende delfinaler. I tillegg blir det et gjensyn med Kringkastingsorkesteret, som bidrar musikalsk i sendingen for første gang siden 1998. Programlederne som skal guide oss gjennom festkvelden er Kåre Magnus Bergh fra Hamar og Silya Nymoen.

- Årets låter er plukket ut blant mer enn 800 vurderte bidrag, et antall vi ikke har sett siden året etter at Aleksander Rybak vant den internasjonale finalen, sier Vivi Stenberg, musikkansvarlig i Melodi Grand Prix.

Vinneren av MGP 2015 skal representere Norge i Eurovision Song Contest som arrangeres for 60. gang i år. Vertsby for ESC 2015 er Wien, etter at østerrikske Conchita gikk av med seieren i fjor.

Contrazt

Dansebandet Contrazt ble startet i 2005, og er et av Norges mest populære danseband. Gruppen vant Gullskoen - prisen for årets danseband - i 2011 og 2012.Contrazt har gitt ut nytt album hvert år så lenge de har holdt på. I tillegg er de et av landets mest turnerende danseband med rundt 70 konserter i året.Bandet består av fem rutinerte musikere med lang fartstid; Gro Anita Johansen (vokal), Leif Dybendal (gitar og vokal), Hans Olav Trøen (bass), Roar Sagerud (trommer) og Conny Nordvall (Keyboards).Til vanlig synger Contrazt på norsk, men i MGP deltar de med en engelskspråklig låt. «Heaven» er en kjærlighetssang skrevet av danskene Jan Lysdahl og Jacob Collin Launbjerg.Førstnevnte har tidligere skrevet to vinnerlåter i dansk MGP, mens Lysdahl for mange kanskje er best kjent som trommeslageren til Kim Larsen.

Finalister

Her er de 11 finalistene:Alexandra Joner - «Cinderella»Contrazt - «Heaven»Erlend Bratland - «Thunderstruck»Ira Konstantinidis - «We Don't Worry»Jenny Langlo - «Next to You»Karin Park - «Human Beings»Marie Klåpbakken - «Ta Meg Tilbake»Mørland & Debrah Scarlett - «A Monster Like Me»Raylee - «Louder»Staysman & Lazz - «En godt stekt pizza»Tor & Bettan - «All Over the World»

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke