26. aug
GLO: Fra venstre: Vegard Ellefseth, Frode Berntzen, Morten Strypet, Geir Lund og Skjalg Listheim.
 
Groovy gig med GLO
GLO leverte en virkelig herlig gig på teateret torsdag kveld. Dette var groovy saker – men hvor var hamarpublikumet?

Publisert: 05.apr.2018 23:46
Oppdatert: 05.apr.2018 23:52

GLO – kort for Geir Lund Orkester gikk på scenen i festsalen til applaus og leverte halvannen time med tøff og funky rock n` roll. Bare drøye tjuefem personer var til stede – potensielle hamarpublikummer, hvor var du?

Trommestikke på rømmen

Det hamar-baserte bandet GLO gikk med et repertoar i ermet, som skulle vise seg å være et fengende, frigjørende, groovy, spenningsfylt og vakkert. En kortstokk full av konger og ess.

Bandet starta gigen i den romslige og ærverdige festsalen med låten «Ha det kult og ha det gøy». GLO var tight fra første stund, og det svingte godt. Åpningslåten inneholdt også en stilig keyboard-solo, noe som det skulle bli mye av denne kvelden, med Vegar Ellevseths fingre på tangentene. Åpningslåten bygde seg opp til et punkt hvor det ble bråstopp, og Skjalg Lidsheims ene trommestikke gjorde en pen bue, mens trommeslageren hurtig grep etter en ny stikke. Trommestikka på rømmen landet med et klask i parketten på slaget da hele GLO gikk i gang igjen med låten. Jeg konkluderte med at dette var et slags symbol for hvor presise de fem musikerne var, og følte meg klar til å virkelig digge hele showet.

Det var tross alt mye av Hamars musiker-krem, som rocka teateret denne kvelden. Med den råbra instrumentale grunnmuren, var det bare å lire av seg god lyrikk for Geir Lund – låtskriveren.

For groovy for stolen

GLOs konsert på teateret besto som sagt av et imponerende repertoar. Bandet spilte gode låter rike på vendinger, tøffe instrumentale deler og dynamikk. For eksempel låten «Duellen i Oslo», bød på en western-aktig vending og låter som «Regnet faller» og «Isfiskeren» hadde strabasiøse spenningskurver. Etter hvert greide jeg ikke sitte på stolen min lengre – GLO var virkelig for groovy til å sitte stille bak et stearinlys!

Verdig full sal

Rent teknisk var konserten en 6-er – så tøft var virkelig GLO. Men det mangla nok litt på publikumskontakten og den elektriske magien i rommet, som må være der for å nå toppkarakter.

Men for en konsert! Egentlig så skulle alle som ikke grep sjansen til å se GLO vært bøtelagt for fraværet – for dette var virkelig verdig full sal og hæla i taket!

’Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke