22. aug
Sommerdager på kontoret: Thomas Moen Hermansen utenfor studioet i Asker.Foto: Eirik Falk
 
Prins Thomas har grunn til å smile
Albumet «Square One» kom ut tidligere i sommer og er resultatet av et samarbeid mellom elektronika-nestorene Prins Thomas (Moen Hermansen) og Bjørn Torske.

Publisert: 23.jul.2017 17:49
Oppdatert: 23.jul.2017 17:53

De to har fra hver sin kant – Torske fra Bergen og Prins Thomas fra Oslo (opprinnelig fra Hamar) – i en årrekke vært blant drivkreftene i utviklingen av norsk elektronika. Den norske scenen – ofte omtalt som «Oslo-disco» – fikk sitt internasjonale gjennombrudd da (Hans Peter) Lindstrøm og Prins Thomas ble invitert til BBC Radio 1 Essential Mix i 2007.

180 REISEDØGN

Samme år hadde Prins Thomas ifølge Wikipedia over 180 reisedøgn, og senere i sommer har han spillejobber i Italia, Belgia og Spania, blant flere andre steder.

Den siste utgivelsen «Square One» kommer 20 år etter første samarbeid mellom de to. Et samarbeid som ifølge Morgenbladet gikk i vasken da lydsporet ble forvrengt, men som eksisterer som en ettertraktet bootleg i miljøet.

Tysk rugbrød

– Denne utgivelsen er tyngre enn den selvtitulerte debuten fra 2007?

– Nå er denne plata her lagd på sommeren, når sola har stekt. Så hvis vær og vind hadde vært noen påvirkningskraft, så ville det vært motsatt. Men det spørs hva man mener med tyngre. Jeg tenker den første plata mi litt som en loff, og den her siste som et mørkt, tysk rugbrød. Sånn sett er den tyngre. Den er jo heller ikke en sånn plate som er lagd med tanke på at noen skal høre på den. Den er egentlig bare ment til å more oss mens vi lager den, sier Hermansen, eller Prins Thomas.

– I motsetning til tidligere utgivelser?

– Nei. Sånn er det med de fleste platene mine. Noen bruker mye tid på å finslipe detaljer og lage en kalkulert skive som skal treffe et bestemt publikum. Jeg har funnet at måten jeg er mest bekvem med, er å lage ting som jeg synes er gøy selv, både å lage og høre etterpå. Og så tenker jeg at det må være noen der ute som hører det samme som meg.

Fenomenet og eksportvaren norsk-elektronika er godt redegjort for i dokumentaren «Northern Disco Lights» som sendes på NRK2 24. juli, der Prins Thomas figurerer som snakkende hode.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke