24. aug
NYTT ALBUM: Gerd Thoreid (93) fra Hamar, best kjent som GT-Sara, jobber med et nytt album. Denne gang henter hun låtene fra sangboka «Maran ata». Foto: Thomas Strandby
 
GT-Sara (93) i gang med nytt album
GT-Sara (93) er i gang med et nytt album. Finansiering trengs, og søndag er det første stopp på «Paying-my-albumtour», på baren Heia Hamar.

Publisert: 14.nov.2017 14:43
Oppdatert: 14.nov.2017 14:49

Hun ble presentert som artist i en dokumentarfilm på NRK 81 år gammel, hun ga ut sitt første album 83 år, hun reiser land og strand med gitar og gode historier – og nå er hun på veg inn i studio, 93 år gammel, for å spille inn albumet som har fått arbeidstittelen «Fra standup til salmesang».

– Tidlig? Jeg maler jeg. Et bord, sier Gerd Thoreid, GT-Sara, når vi ringer rundt nitimetid.

– Salongbordet. Det er så slitt. Så nå maler jeg. Antikkhvitt.

Hun har nettopp vært på Løten, hun har gjort show i Spania, hun planlegger førjulskonsert i kirka – og sist helg gjorde hun ny suksess på danskebåten.

– Fredag til lørdag, det blir for mye ståk. Hører nesten ikke hva en sjøl sier. Nei, da er det bedre med midtuka, da er det voksne på båten.

Ikke trist

– Kan du fortelle litt om det nye albumet ditt?

– Ja …, det er vel ikke så mye jeg kan fortelle, men jeg har jo lyst til å vise en litt annen side av meg selv som artist, da.

– Hva slags musikk velger du til albumet?

– Jeg fikk sangboka «Mara nata» etter min far. Han var predikant. Jeg prøver å få til litt der, ja, det er ikke noe trist musikk, altså. Jeg sang en av låtene i studio sammen med den svenske produsenten (Stig Lindell), og så kom vi tilbake til studio etter å ha handlet litt, og, ja, da hadde han satt musikk til – og du skulle bare hørt, du.

– «Der roser aldri dør», fortsetter Gerd og slår til med starten på direkten: «Til den stad jeg er på vandring …»

Egen forening

Mannen bak GT-Sara’s nye albumprosjekt er samme personen som lagde dokumentarfilmen om artisten, Tor Melgalvis. En egen forening er laget, «Foreningen GT-Sara», en forening til GT-Saras fremme. Målet er å finansiere albumet.

– Tanken var at hun skulle gi ut et album å være skikkelig stolt av, slik at det står igjen noe etter henne som viser noe annet enn morsomme historier, sier Tor Melgalvis.

Han forteller at søndagens konsert på Heia Hamar er første innsamlingskonsert. I begynnelsen av desember starter produksjonen av albumet i Sverige.

 
PÅ SCENEN: Gerd Thoreid alene på scenen, som så mange ganger. Fortsatt svært aktiv. Foto: Remi Laakso
TV-PROGRAM: Filmskaperen Tor Melgalvis lagde TV-program med «GT-Sara» i 2006. Nå jobber de sammen med nytt album. Foto: Jens Erik Jensrud
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke