25. aug
 
Gull fra Nordbygda
- Endelig er vi klare for premieren! Tove Nordby Øie gløder foran kveldens premiere på årets revy «Bygdesnadder 22.»

Publisert: 07.nov.2014 23:08
Oppdatert: 08.nov.2014 12:39

Fredag kveld var det stinn brakke i Løten kino. Alle de 280 billettene var revet bort. Folk i Løten vet å sette pris på denne gjengen som nå i 22 år har arrangert Nordbygdafestival.

Rød tråd

- Vi ønsker å lage en helhetlig historie, forteller regissør Heljar Berge. I fjor var rammen rundt den driftige dama som ønsket å ta over drifta på Myklegard. I år har den samme dama har tatt over styringa på Rokosjøen camping, forteller Berge. Hele scena er bygd opp som campingplassen på denne sjøen i bygdas hjerte.

Tove Nordby Øie er en av veteranene i revygjengen og har stilt på scena i hele 17 år. Hun forteller at de helt fra starten av har villet lage en lokal revy. En kuriositet her at Nordbygdarevyen i mange år har fått skrivehjelp av løtensokningen Aage Rendalen. Han har emigrert til USA, men er glødende opptatt av hjembygda si.

- Mye av stoffet hans har vi brukt sammen med våre egne tekster, forteller Øie.

Spilleglede

Det er noe eget når lokale talenter spiller blant sine egne. Responsen kommer lett og latteren sitter løst. Det oser av spilleglede av Nordbygda-gjengen. Når gode historier knyttes til lokale steder og navn, er det borget for suksess. Eget orkester hører med og gir revyen fylde. Mange gode sangere forsterket de verbale innslagene.

Regissør Heljar forteller at det ble en tøff innspurt på årets revy. Som kjent fra et tidligere oppslag i HA, brakk veteranen Arne Lindstad foten og havnet i rullestol.

- Men denne gjengen har mye tæl, sier Berge og løste denne utfordringen på strak arm. Lindstads rutine la absolutt ingen demper på revyen selv om han måtte sitte i rullestol og humpe på krykker innimellom.

Selv om vi i år ikke hadde fullt så mange på scena som tidligere, så krever en revy like stort mannskap rundt seg for å gjennomføre en god revykveld. Snaut 40 personer er med år etter år for å fylle alle oppgavene. En av oppgavene er også å lage egenprodusert reklame for alle sponsorene til revyen. Denne ble vist både før forestillingen og i pausen.

- Dette er en revy for folk flest! Det gjør godt å le, sier en på veg ut.

- Denne gjengen er gull verdt for bygda vår, sier en annen. Dyktige skuespillere som gjør en storinnsats for bygdeidentiteten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke