19. aug
ROMJULSTEATER: Regissør Inga Live Kippersund hadde tjuefem ivrige på plass under første samling for årets romjulsteater «Gullfuglen» i Hamar Teater.
 
«Gullfuglen» er årets julegave til Hamar by
– Julegaven fra teatergruppene til Hamar by, sier Inga-Live og Anders Kippersund. I år er det romjulsteater for 21. gang – og denne gang vises «Gullfuglen».

Publisert: 18.nov.2016 17:34
Oppdatert: 18.nov.2016 17:38

– De som har lest Asbjørnsen og Moe-versjonen, vil nok bli overrasket når de ser vår versjon, sier regissør Inga-Live Kippersund.

Hun har sammen med datteren Johanne Margrethe utviklet manus, men sier også at manus, som vanlig, er påvirket av alle som er med. Teatergjengen hadde første samling i Hamar Teater sist søndag. Tjuefem ivrige satt rundt langbordet da Inga-Live Kippersund gikk gjennom stykket.

Treffer en rev

Til Hamar Arbeiderblad forteller hun: – Vi befinner oss i et lite kongerike, her bor ei dronning med tre sønner. De eier et stort flott epletre, som bærer ett eple hvert år, et gulleple. Men de siste sju årene har eplet vært borte dagen før det skulle høstes. Året etter setter den eldste sønnen seg i hagen for å holde vakt, og han ser en stor gullfugl hente eplet. Han blir redd, men dagen etter drar han ut for å lete. Han treffer en rev, som ber om å få mat, men prinsen sier han trenger maten selv. Han går videre til et vertshus, et vertshus med bare glede, helt uten sorg – og han glemmer hva han egentlig er ute etter. Det samme skjer neste året, med prins nummer to. Men det tredje året drar den yngste prinsen ut, han gir reven mat og reven sier «jeg skal hjelpe deg». Og så får vi se hvordan det går ...

En suksess

Allerede i 1994 annonserte Anders Kippersund at han ønsket å gjøre romjulsteater til en tradisjon. I en søknad til kulturkontoret om økonomisk støtte skrev han blant annet: «Som en av de viktigste profesjonelle drivkreftene i distriktet ønsker vi å skape et semiprofesjonelt miljø hvor profesjonelle og amatører arbeider sammen om få til et kvalitetsteater. Dette vil bidra til å løfte amatørnivået og gi de profesjonelle mulighet til å gi seg i kast med teaterstykker de ellers i en hard teaterhverdag må klare seg uten. Viktigste av alt er det likevel å gi barnefamiliene et verdig lokalt underholdningstilbud i juletiden.»

Nå presenteres romjulsteater for 21. gang. Yngste prins spilles av Jonas Jeremiassen Tomter, Ingrid Nøren Stenersen spiller «Reven» og «Gullfuglen» spilles av Anne Oortwin.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke